ساکنان ولایات مختلف افغانستان پس از ادای نماز جمعه پنجم اگست (۱۴ اسد) در اعتراض به حمله هوایی اخیر ایالات متحده در کابل که موجب کشته شدن ایمن الظواهری رهبر شبکهٔ القاعده شد، مظاهرات را راه اندازی کردند.
معترضان حمله ایالات متحده بر کابل را حمله به خاک افغانستان خواندند و از حکومت امریکا خواستند تا بر توافق دوحه پابند بماند.
مظاهره کنندگان همچنین در شعارهای خود می گفتند: "ما تجاوز امریکا و حامیانش به خاک افغانستان را محکوم می کنیم."
اما تا حال واضح نشده است که آیا این مظاهرات به صورت خودجوش صورت گرفته است و یا از سوی مقامهای طالبان سازماندهی شده است.
محمد رووف، یکی از شرکت کنندگان این اعتراضات در ولایت خوست، روز جمعه پنجم اگست (۱۴ اسد) به صدای امریکا گفت: "حمله درون که در افغانستان انجام شد، خلاف توافق [دوحه] است. آنها [مقام های ایالات متحده] در این مورد هیچ مدرک و شواهدی ندارند. هدف از اعتراض امروز تقبیح کردن آنها [مقام های امریکا] است. ما می خواهیم که افغانها را آرام بگذارند. "
حوالی ساعت شش صبح یکشنبه گذشته گزارش هایی مبنی بر حمله راکتی به شهر کابل منتشر شد. طالبان در نخستین لحظات حمله گفتند که یک راکت به یک خانه خالی از سکنه در منطقه شیرپور شهر کابل اصابت کرده است، اما به هیچ کس آسیبی نرسیده است.
اما دو روز پس از این حمله، جو بایدن، رییس جمهور امریکا، شام دوشنبه به وقت واشنگتن دی سی اعلام کرد که ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده، در حمله طیارهٔ بدون سرنشین ایالات متحده در کابل کشته شده است.
آقای بایدن پس از کشته شدن ایمن الظواهری گفت: "عدالت اجرا شده. مهم نیست چقدر زمان بگذرد، مهم نیست کجا پنهان شوید، اگر مردم ما را به خطر بیندازید، ایالات متحده شما را پیدا می کنند و نابودتان می کند... ما هرگز عقب نشینی نخواهیم کرد".
بایدن تاکید کرد که ایالات متحده هرگز اجازه نخواهد داد که افغانستان به "پناهگاه تروریست ها" تبدیل شود.
سه روز پس از انتشار خبر کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده، گروه طالبان در نخستین واکنش رسمی خود روز پنجشنبه اعلام کرد که هیچ اطلاعی از حضور الظواهری در افغانستان ندارد.
طالبان روز پنجشنبه چهارم اگست (۱۳ اسد) در این مورد گفتند: "امارت اسلامی افغانستان از ورود و ماندن ایمن الظواهری در اینجا اطلاعی ندارد." با این حال، طالبان در بیانیهای اعتراف کرده است که آمریکا با یک هواپیمای بدون سرنشین به کابل حمله کرده و گفته است که با این اقدام، خاک افغانستان را نقض کرده است، این نقض تمام اصول بینالمللی است و آنرا تقبیح می کنیم.
مقامات امریکایی می گویند که طالبان با جا دادن رهبر گروه القاعده در افغانستان، توافق دوحه را زیر پا گذاشته اند.
در این توافقنامه آمده است که گروه طالبان باید روابط خود را با تمام تروریستها به ویژه گروه القاعده قطع کنند و اجازه ندهد که خاک افغانستان علیه دیگران تهدید صورت بگیرد.
اما طالبان مدعی شده است که "خطری از خاک افغانستان برای هیچکس به شمول ایالات متحده امریکا وجود ندارد، امارت اسلامی خواهان اجرای توافقنامه دوحه است و نقض توافق باید پایان یابد."