محکمه عالی اتیوپیا میگوید که نادیده گرفتن عمدی مقررات بهداشتی و محدودیتهای وضع شده جهت جلوگیری از گسترش کروناویروس، می تواند منجر به مجازات تا دو سال زندان شود.
مقامات این کشور نگران اند که با رفع حالت اضطراری، ممکن شهروندان این کشور محدودیتها را رعایت نکنند و بیماری کووید۱۹ گسترش بیشتر یابد.
بر اساس این مقررات، دست دادن، حضور در مکانهای عامه بدون ماسک، نشستن بیش از سه نفر در گرد یک میز و رعایت نکردن فاصلۀ فزیکی دو متر، ممنوع قرار داده شده است.
لیا تدسی، وزیر صحت اتیوپیا روز پنجشنبه ۲۲ اکتوبر (اول عقرب) در تویتی نوشت: "اکنون به نظر می رسد که کروناویروس دیگر وجود ندارد، مردم مراعات نمی کنند. این باعث افزایش احتمالی شیوع بیماری می شود و ممکن است تهدیدی برای ملت باشد."
اتیوپیا، دومین کشور پر نفوس افریقا، در ماه اپریل جهت جلوگیری از گسترش کروناویروس حالت اضطراری اعلام کرد که تا ماه سپتمبر دوام کرد.
وزارت صحت این کشور از ابتلای ۹۱۱۱۸ نفر و مرگ ۱۳۸۴نفر تا کنون خبر داده است. براساس آمار وزارت صحت اتیوپیا، ۴۴۵۰۶ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در آن کشور شفایاب شده اند.
در اخیر ماه اگست شیوع بیماری کووید۱۹در اتیوپیا به اوج خود رسید، اما به دلیل دسترسی محدود به آزمایش کووید۱۹ آمار دقیق مبتلایان در آن کشور نامعلوم باقیمانده است.
براساس آمار وزارت صحت این کشور حد اقل ۷۹ نفر هفتهٔ گذشته در اثر ابتلا به کروناویروس جان هایشانرا از دست دادند. این در حالی است که تنها دو در صد مرگ های ناشی از این بیماری رسماً ثبت میشود.
محکمه عالی اتیوپیا روز چهارشنبه در صفحهٔ فیسبوک خود نوشته است که مجازات جریمه نقدی و حبس تا دوسال برای هر کسی که محدودیت ها را نادیده بگیرد، تطبیق خواهد شد.
اتیوپیا جهت جلوگیری از گسترش کروناویروس، انتخابات محلی و پارلمانی این کشور را که قرار بود در ماه اگست برگزار شود، تا سال آینده به تعویق انداخته است.
افریقا عمدتاً موج عظیمی از ابتلا و مرگ و میرها را که اروپا و قاره امریکا امتحان کرد، ندیده است. به گفته کارشناسان، جمعیت بسیار جوانتر، اقدامات فوری برای مهار ویروس و داشتن جمعیت روستایی بیشتر، به کاهش موارد کمک کرده است.
با اینحال، اکثر رهبران کشورهای افریقای هشدار داده و نگران اند که هر گونه افزایش موارد میتواند سیستم صحت عامه از قبل ضعیف این کشور ها را تحت فشار قرار دهد.