لینک های دسترسی

Breaking News

سه سرباز اسراییلی در حملات راکتی حماس کشته شدند


عکس آرشیف
عکس آرشیف

اردوی اسراییل روز یکشنبه پنجم می (۱۶ ثور) گفت که دراثر رگبار راکت‌هایی که از غزه به سمت گذرگاه مرزی کرم شالوم پرتاب شد، سه سرباز اسراییلی کشته و ۱۲ سرباز دیگر زخمی شدند که وضعیت سه نفر از زخمی شدگان وخیم است.

نظامیان اسراییل گفته اند که ۱۴ راکت از گذرگاه نزدیک به منطقه رفح پرتاب شد.

پیش از این، شاخه نظامی گروه حماس اوایل یکشنبه به وقت محل مسوولیت این حملات راکتی را بر عهده گرفت. این حملات موجب شد تا اسراییل گذرگاهی را مسدود کند که از آن برای ارسال‌ کمک‌های بشردوستانه برای مردم غزه استفاده می‌شد.

پیتر لرنر، سخنگوی اردوی اسراییل، از طریق یک نشست خبری آنلاین به خبرنگاران، گفت نیروهای هوایی آن کشور در پاسخ به این حملات واکنش سریعی را انجام داد و دستگاه‌های پرتاب این را‌کت‌ها را منهدم کردند.

لرنر افزود:‌ ''از دید ما این یک رویداد بسیار جدی است، غیرقابل قبول است، و نیروی دفاعی اسراییل در حال بررسی علت کشته شدن سربازان در حالی است که صدای زنگ خطر به صدا در‌آمد."

او همچنین گفت که قوای هوایی اسراییل وضعیت را به صورت دقیق بررسی خواهد تا دریابد که چه رخ داده است.

اردوی اسراییل گفته است که سربازان هنگام محافظت تسلیحات سنگین، تانک‌ها و بولدوزرهایی که در منطقه مستقر‌اند، آماج حملات راکتی قرار گرفتند.

چند ساعت پس از حملات حماس، اسراییل نیز به آن پاسخ داد. مقامات بخش صحت غزه گفته اند در اثر حملات هوایی اسراییل بر شهر رفح واقع در جنوب غزه دست‌کم ۱۶ نفر کشته شده‌اند. کارمندان کمک‌های اولیه صحی به خبرگزاری فرانس پرس گفته اند که هفت نفر از کشته شدگان اعضای یک خانواده بودند.

مقامات صحی غزه گفته اند که این حملات هوایی اسراییل در دو موقیعت در اطراف شهر رفح صورت گرفته است.

بن‌بست مذاکرات

حملات راکتی به سمت اسراییل در حالی صورت گرفته است که مذاکرات برای آتش‌بس در نوار غزه، رهایی گروگان‌ها از نزد گروه حماس و آزادی فلسطینی‌ها از زندان‌های اسراییل با بن بست مواجه شده است.

در آخرین تحول، بنیامن نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، روز یکشنبه تقاضاهای گروه حماس را برای ختم جنگ در غزه در بدل رهایی گروگان‌ها، با جدیت رد کرد.

نتنیاهو گفت که چنین کار، باعث حفظ قدرت حماس می‌شود که تهدیدی برای اسراییل خواهد بود. او گفت که اسراییل آماده بود تا جنگ را در غزه، در بدل رهایی گروگان‌ها که هنوز در اسارت گروه حماس اند، متوقف اند. گمان می‌رود که هنوز هم کم و بیش ۱۳۰گروگان در بند گروه حماس اند.

نتنیاهو گفت: "با آنکه اسراییل تمایل نشان داده است، حماس همچنان بر موضع افراطی خود مستحکم باقی مانده و خواهان خروج تمام نیروهای ما (اسراییل) از باریکه غزه، ختم جنگ و رها کردن حماس در قدرت است...اسراییل این تقاضاها را قبول کرده نمی‌تواند."

او افزود که باقی ماندن حماس بر قدرت در غزه، این گروه را قادر می‌کند تا به "وعده خود مبنی بر قتل عام مکرر، تجاوز و اختطاف، دست یابد".

در همین حال، اسماعیل هنیه، رهبر گروه حماس، روز یکشنبه، صدراعظم اسراییل را متهم به مختل سازی تلاش میانجی‌گرانی کرد که برای استقرار آتش‌بس در غزه تلاش می‌کنند.

هنیه گفت که نتنیاهو می‌خواهد تا "توجیه دایمی را برای ادامۀ تجاوز، گسترش دایرۀ درگیری و مختل سازی تلاش‌های میانجیگران و دیگر جوانب، ایجاد کند".

او گفت که حماس در این مذاکرات با موضع "جدی و مثبت" حضور یافته، اما او "تعبیر یک موافقتنامه را که آتش بس، اولین نتیجۀ آن نباشد" مورد سوال قرار داد.

حملات نظامیان اسراییلی بر غزه در پی حمله گروه حماس، در هفتم ماه اکتوبر سال گذشته بر اسراییل، آغاز شد که طبق معلومات مقامات اسراییلی در این حمله کم و بیش۱۲۰۰اسراییلی کشته و ۲۵۲ اسراییلی دیگر گروگان گرفته شد.

طبق معلومات وزارت صحت در باریکه غزه که تحت کنترول گروه حماس قرار دارد، در تهاجم اسراییل بر غزه، تاکنون بیش از ۳۴۶۰۰ فلسطینی کشته شده است. افزون بر خسارات گسترده، حملات اسراییل بر غزه سبب ایجاد بحران شدید بشری شده است.

بخشی از این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG