محافظهکاران آلمان روز یکشنبه ۲۳ فبروری (پنجم حوت) برندهٔ انتخابات سراسری آن کشور شدند، و رهبر آنها، فریدریش مرتس، قرار است صدر اعظم بعدی آن کشور شود؛ حزب راست افراطی "بدیل برای آلمان" با کسب نتایج بیسابقه، در جایگاه دوم قرار گرفت و این امر سبب شده تا مرتس با مذاکرات ایتلافی دشوار مواجه شود.
مرتس، که هیچ تجربه قبلی در حکومت ندارد ، قرار است در حالی صدراعظم آلمان شود که بزرگترین اقتصاد اروپا، با مشکلات متعدد از جمله مشکلات اقتصادی، مسایل اجتماعی بر سر مهاجرت و امنیت و رویارویی میان ایالات متحده، روسیه و چین مواجه است.
پس از شکست ایتلاف تحت رهبری اولاف شولتز، صدراعظم برحال آلمان، مرتس ۶۹ ساله باید برای تشکیل حکومت ایتلافی از یک پارلمان پراکنده وارد عمل شود، روندی که ممکن است ماهها طول بکشد.
حزب محافظهکار او و سایر احزاب جریان اصلی همکاری با حزب بدیل برای آلمان را نمیپذیرند.
مرتس در یک میز مدور به رهبران آلمان گفت: "خوب، ما از دو جناح زیر فشار بزرگ قرار داریم و در حال حاضر اولویت مطلق من برای ایجاد وحدت در اروپا است. ایجاد وحدت در اروپا ممکن است."
دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا، از پیروزی حزب محافظهکار آلمان، استقبال کرد.
ترمپ در شبکهٔ جتماعی تروث سوشل خود نوشته است: "مردم آلمان هم مانند مردم ایالات متحده امریکا از آجندای کار بدون عقل سلیم، به ویژه در مورد انرژی و مهاجرت که سالها بر آن حاکم بوده است، خسته شده اند."
مرتس در حالی وارد مذاکرات برای ایتلاف میشود که در این مذاکرات دست بالا ندارد. تا حالا مشخص نیست که آیا مرتس برای تشکیل اکثریت به یک یا دو شریک نیاز دارد، زیرا سرنوشت احزاب کوچکتر نامشخص است و این میتواند محاسبات پارلمانی را به هم بزند.
بر اساس معلومات شبکهٔ تلویزیونی زیدیاف آلمان، حزب سوسیال دموکراتها به رهبری اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، با کسب ۱۶.۵ درصد آرا به بدترین نتیجه خود از زمان جنگ جهانی دوم رسید؛ و شولتز نتیجه "تلخ" را پذیرفت. حزب سبزها ۱۱.۹ درصد آرا را به دست آورده است و حمایت قوی به خصوص از سوی رای دهندگان جوان، حزب چپگرای "دی لینکه" را قادر ساخت ۸.۷ درصد آرا را به دست بیاورد.
گروه