برای نخستین بار زنان در هند میتوانند در کالج نظامی نخبگان این کشور درخواست شمولیت داده و در دومین اردوی بزرگ جهان به رتبههای عالی برسند.
محکمه عالی هند در ماه جاری راه را برای حضور زنان در امتحان ورودی به کالج ملی نظامی هند که در ماه نومبر برگزار میگردد، هموار کرد.
این حکم محکمهٔ عالی پس از آن صادر شد که طی یک درخواست عامه استدلال شده بود که ممنوعیت ورود زنان به کالج ملی نظامی، قانون اساسی را که تبعیض بر اساس جنسیت را ممنوع میکند، نقض کرده است.
اچ اس پانگ، جنرال پیشین اردوی هند به صدای امریکا گفت: "با در نظر داشت مساوات جنسیتی، این نخستین قدم خوبی است و باید با توجه به این واقعیت که زنان در سراسر جهان به دنبال نقش بیشتری در اردو اند، اتفاق میافتید. "
پیش از این زنان حق شمولیت در کالج ملی نظامی را که دوره آموزشی چهار ساله دارد، نداشتند و از طریق یک دوره آموزشی ۱۱ ماهه شامل اردو میشدند که مانع ارتقای آنان به پستهای بلند میشد و حرفه آنان را به ۱۴ سال محدود کرده بود.
اگر چه واجد شرایط شدن به اکادمی ملی نظامی، زنان را با افسران مرد همتراز میکند، اما نقشهای محاربوی آنان در اردو همچنان محدود خواهد بود.
زنان بخش کوچکی از قوای مسلح ۱.۳میلیونی هند را تشکیل میدهند. حضور زنان در اردوی این کشور کمتر از نیم در صد بوده در حالیکه در قوای هوایی ۱.۸ در صد و در قوای بحری به ۶.۵ در صد میرسد.
حرکت به سمت برابری جنسیتی در قوای مسلح هند هنوز هم میتواند زمانگیر باشد. در حال حاضر قوای هوایی هند تنها سه زن پیلوت طیارههای جنگی دارد و قوای بحری برای نخستین بار در ماه مارچ سال جاری چهار زن را در کشتیهای جنگی اعزام کرد. زنان بیشتر در قوای مسلح هند منحیث داکتر، نرس، انجنیر، کارمند اداری و وکیل کار کرده اند.
جنرال پانگ میافزاید: "یقیناً معیارات توانمندی فزیکی زنان نمیتواند هم ردیف مردان باشد و این در مورد قطعات غیر محارب مشکلی ایجاد نمیکند. در ایالات متحده نیز برای نقشهای محاربوی توانمندی فزیکی آنان [زنان] باید برابر مردان باشد و من با این امر موافقم. آنان نباید اجازه شمولیت در قطعات محاربوی را داشته باشند مگر اینکه آن معیارات را پوره کنند.. اما به زنانی که واجد شرایط استند باید اجازه داده شود. "
تنها تعداد انگشت شماری از کشورهای جهان از جمله آسترالیا، آلمان، اسراییل و ایالات متحده به زنان اجازه کار در قطعات محاربوی را میدهند.