داکتران معالج در مراکز ترک اعتیاد در شهر مزارشریف میگویند که اکثر خانواده های معتاد به مواد مخدر، کودکان شان را به گدایی و فروش مواد مخدر مجبور میسازند.
شاه مقصود مسعود، یکی از متخصصان درمان اعتیاد نوجوانان در مرکز ۵۰ بستر تداوی معتادان نوجوانان ولایت بلخ میگوید که بسیاری از بیماران شان به دلیل استعمال گروهی از مواد مخدر در خانواده ها و همنشینی با معتادان در دام مواد مخدر افتاده اند.
او میگوید: "بدبختی ما این است که کشور فقیر استیم و اکثر خانواده های معتاد توسط اطفال شان به خودشان غذا جمع میکنند، حتی واضح میگویم که بعضی از این اطفال توسط پدر و مادر شان از اینجا برده میشوند و دوباره در به در دکانها و خانههای مردم تا اینکه یک لقمه نان و یا یک افغانی و ده افغانی به پدر و مادر جمع کنند و آنان بتوانند با استفاده از این پول مواد مخدر مصرف کنند."
داکتر شاه مقصود مسعود از دو سال بدینسو در زمینه درمان نوجوانان مصروف است. او میگوید وقتی که بیمارانش صحتمند و از شفاخانه مرخص میشوند، او بهترین احساس را میداشته باشد.
آقای مسعود میافزاید: "از آنجاییکه داکتری یک مسلک مقدس و مسلک عشق و خدمت برای بشریت است، نظر به برداشت خودم قشر معتاد را قشری یافتم که اکثرآ مردم به داد شان نمیرسند، به این دلیل خواستم به این قشر درد دیده کار و خدمت کنم و از خدمت کردن به آنها لذت میبرم و خوش هم استم که در این مسلک استم و دست کسانی را میگیرم که دیگران دست شان را نمیگیرند."
این داکتر معالج نوجوانان معتاد میگوید که اگر موسسات خصوصی و یا اداره های دولتی کودکان معتاد را پس از درمان حمایت کنند، احتمال افتادن دوباره این کودکان در دام مواد مخدر کاهش مییابد.