لینک های دسترسی

Breaking News

حضور علمای دین هنگام تطبیق واکسین پولیو


پولیو تداوی ندارد و تنها با دوقطره واکسین می توان جلو فلج دایم را نزد اطفال زیر سن پنج سال گرفت.
پولیو تداوی ندارد و تنها با دوقطره واکسین می توان جلو فلج دایم را نزد اطفال زیر سن پنج سال گرفت.

علمای دینی ولایت ننگرهار، در کنار مسوولین تطبیق واکسین و کارمندان صحی آن ولایت، اکنون روند تطبیق واکسین پولیو را در آن ولایت افتتاح می کنند.

کارمندان صحی ننگرهار می گویند این اقدام علما باعث تشویق بیشتر خانواده ها در تطبیق واکسین شده است.

علمای دینی می گویند به خاطری با دستان خود قطرات واکسین را به کودکان می خورانند تا این اطمینان نزد خانواده های قطعی شود که از لحاظ شرعی "هیچ ممانعتی در تطبیق واکسین ضد پولیو وجود ندارد."

قاری بشیر احمد عثمانی استاد تربیه معلم ننگرهار می گوید که واکسین پولیو مدافع وجود اطفال در برابر بیماری فلج است و به همین خاطر خانواده ها را تشویق می کنند همۀ کودکان زیر سن پنج سال شان را واکسین کنند.

آقای عثمانی می گوید"در تمام مناطق واکسین تطبیق می شود و همین قطرات بیماری های بیشماری را از وجود کودکان دفع می کند. ما هم از لحاظ شرعی و اجتماعی هیچ مشکلی با تطبیق واکسین نداریم و موافق استیم تا در ایام مختلف و مناسب، اطفال زیر سن پنج سال مان را واکسین کنیم."

علمای دین و خطیب های مساجد ننگرهار می گویند که حین تبلیغ در ایام پنجگانۀ نماز و به ویژه نماز جمعه، مردم را از اضرار بیماری پولیو آگاه ساخته و خانواده ها را تشویق می کنیم تا فعالانه در روند تطبیق واکسین پولیو سهم بگیرند.

عبدالبصیر خطیب یک مسجد در شهر جلال آباد است که قطرات واکسین پولیو را تضمین کنندۀ دفع ویروس پولیو در بدن کودکان دانسته و می گوید که مانع معیوبیت آنان می گردد.

آقای بصیر به رادیوآشنا صدای امریکا گفت "به نظر من تطبیق واکسین پولیو برای کودکان یک عمل مثبت و مفید است. آنعده کودکان که واکسین نشده اند به امراض گوناگون مبتلا اند. اما اطفال که واکسین شده اند خوب و صحتمند بوده و در آینده مصدر خدمت سالم به خانواده و اجتماع خود می گردند."

تاثیر حضور علما بر خانواده ها

این عالم دین به این باور است که مردم هم در بسیاری از نقاط ننگرهار به اهمیت و مفاد تطبیق این واکسین پی برده و اکنون در بسیار موارد مخالفتی با تطبیق واکسین نشان نمی دهند.

باشندگان ولایت ننگرهار نیز نقش علمای دینی را در این راستا موثر وقابل ستایش خوانده می گویند که سهم آنان باورمندی مردم را در مورد فواید واکسین پولیو افزوده است.

عبدالغفور باشنده ناحیه هفت شهر جلال آباد می گوید "در گذشته ها بر واکسین پولیو چندان باورمند نبودم و می گفتم که مشکل دینی دارد ولی زمانیکه علمای معروف و شناخته شده ما، خود کمپاین های تطبیق واکسین پولیو را افتتاح کردند، آگاه شدم که واکسین کردن در دین جایز بوده و ممانعت شرعی ندارد. به همین دلیل اکنون خودم اطفالم را واکسین می کنم."

مقامات وزارت صحت اذعان داشته اند که برای تطبیق موفقانه تر واکسین پولیو در اجتماعات افغانستان، هر کمپاین را با حضورداشت ملا امان و علمای دین انجام می دهند.

برخی ازولسوالی های ننگرهار به خاطرناامنی و درگیری ها میان نیرو های امنیتی و طالبان یا هم طالبان و گروه دولت اسلامی، از تطبیق واکسین پولیو باز مانده اند.

ولسوالی اچین، ننگرهار یکی از همین نقاط در آن ولایت است که نه تنها ناامنی که در بسیاری مناطق مردم هم زیر تاثیر افراد گروه دولت اسلامی رفته و رضاکاران را نمی گذارند تا به اطفال شان واکسین پولیو را تطبیق کنند.

تا کنون که پانزده روز از ماه اپریل می گذرد، تنها ۲ واقعۀ جدید پولیو در افغانستان ثبت شده است، اما وزارت صحت افغانستان ادعا کرده که تلاش می کند تا اواسط سال ۲۰۱۶، این بیماری فلج کنندۀ دورۀ طفولیت را برای همیش از افغانستان محو کند.

XS
SM
MD
LG