دستور و تعیین ضرب الاجل والی طالبان در ولایت خوست مبنی بر حذف بیرق سه رنگ افغانستان از منازل شخصی، دوکانها و وسایط نقلیه با واکنش شماری از کاربران رسانههای اجتماعی مواجه شد.
محمد نبی عمری، والی طالبان در خوست، روز شنبه ۲۶ فبروری (هفتم حوت) در جریان یک سخنرانی خطاب به مردم آن ولایت گفت که آنها سه روز فرصت دارند تا بیرق سه رنگ را از خانه ها، دوکان ها، موترها و بایسکلهایشان دور کنند.
اما این مقام طالبان مشخص نکرد که در صورت تخطی از این دستور، با افراد چه برخوردی صورت خواهد گرفت.
پیش از گزارشهای از ضرب و شتم و حتی کشته شدن افراد، به دلیل حمل بیرق سه رنگ، توسط جنگجویان طالبان در برخی از ولایات شرقی افغانستان در رسانههای اجتماعی نشر شده بود. اما صدای امریکا نمیتواند این گزارش را تایید کند.
آقای عمری همچنین گفت که مردم آن ولایت اختیار دارند که بیرق سفید رنگ طالبان را نصب کنند یا نکنند.
این دستور و ضرب الاجل والی خوست طالبان با واکنشهای متفاوت کارابران رسانههای اجتماعی مواجه شده است.
مرتضی وطن دوست، یکی کاربران رسانههای اجتماعی در واکنش به این دستور والی طالبان گفته است که "بیرق سه رنگ بیرق دولتی نیست، بلکه بیرق ملی است، ملی یعنی ملت. اگر شما بیرق ملی را قبول ندارید، پس ملت افغانستان را هم قبول ندارید."
خواجه ذبیح الله، کاربر دیگری در واکنش به این اقدام طالبان گفته است که "از خانهها و از بایسکلها و دیوارها دور میکنی، مگر از دلها چطور میکنی؟ حکومت تان باید مستحکم به عدل و محبت و دموکراسی باشد. اگر بیرق سفید مردم را نان و کار و آسایش بدهد، حتمآ مردم به دل و جان قبول میکند."
نور احمد حاجی زاده، یکی دیگر از کاربران رسانههای اجتماعی، گفته است که "بازور هیچ کسی بر سری کسی دیگر هیچ چیزی ره تحمیل کرده نمیتواند این بیرق تاریخ کهن دارد شما باید تبدیل شوین."
اما نجیبه امیری، یکی از کاربران فیسبوک گفته است که "هر دو بیرق قابل احترام است. به هر دو اسم الله نوشته شده است. و هم پرچم ملی ما است."
انس فیض، یکی فعالان رسانههای اجتماعی مستقر در امریکا، به این باور است که تضادها و ارزشهای متفاوت در افغانستان موجب ایجاد فاصله میان مردم آن کشور شده است.
آقای فیض گفت: "ارزشهای ملی که همهای مردم افغانستان خود را در آن ببینند، وجود ندارد به شمول بیرق، زیرا سمبولها در اغلب موارد معرف طرز دید یک گروه و یا قوم خاص بوده و در تفاهم با سایر اقشار جامعه شکل نگرفته است."
گروه طالبان که در ماه اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شد، تا حال از سوی هیچ کشوری جهان به رسمیت شناخته نشده است.
عبدالحکیم شرعی، سرپرست وزارت عدلیۀ طالبان، به تاریخ ۲۸ سپتمبر ۲۰۲۱ با نشر خبرنامهای گفت که قانون اساسی دورۀ محمد ظاهر، شاه پیشین افغانستان به استثنای "مواد متضاد آن با احکام اسلامی" را به گونۀ موقت نافذ میکند.
بر اساس مادهٔ چهارم قانون اساسی دورهٔ محمد ظاهر، بیرق افغانستان مركب از سه رنگ سياه، سرخ و سبز به صورت عمودى است که در وسط آن نشان محراب و منبر به رنگ سفيد و دو طرف آن با دو خوشه گندم احاطه شده است.
پیش از این شماری از مقامات طالبان گفته بودند که در انتخاب پرچم یک موضوع ملی است و در این خصوص به این زودیها تصمیم گرفته نخواهد شد.