ولادیمیر پوتین، رییس جمهور منتخب روسیه روز چهار شنبه سازمان پیمان اتلانتیک شمالی یا ناتو را "یادگار زمان جنگ سرد" خواند، اما گفت که با اینحال روسیه باید از ماموریت این پیمان در افغانستان پشتیبانی کند.
پوتین که ماه گذشته برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد، از ارادۀ حکومت روسیه برای فراهم آوری تسهیلات جدید تدارکاتی به ناتو در قلمرو آن کشور دفاع کرد. تسهیلات جدید اکمالاتی زمینۀ رفت و برگشت محموله های نظامی را به افغانستان و بیرون از آن کشور فراهم می سازد.
شماری از قانون گذاران روس نگران اند که تسهیلات ناتو در داخل خاک روسیه، امنیت آن کشور را تهدید خواهد کرد. اما پوتین گفت که کمک به تامین ثبات در افغانستان از علایق ملی روسیه است.
مسکو به ایالات متحده و سایر کشور های عضو ناتو گذرگاه هوایی و راه های قطار آهن را فراهم کرده است تا از آن طریق تدارکات خویش را به افغانستان محاط به خشکه انتقال دهد. راه جدید اکمالاتی از طریق روسیه به گونۀ ویژه پس از آن از اهمیت زیاد برخوردار شد که پاکستان شاهراه های خود را به روی کاروان های ناتو مسدود کرد.
این اقدام پاکستان در ماه نومبر سال گذشته به دنبال کشته شدن 24 سرباز پاکستانی در حملۀ هوایی قوای ناتو، اتخاذ شد.
معاملۀ جدید که اکنون از سوی حکومت روسیه تحت غور قرار گرفته است، برای نخستین بار کشور های عضو ناتو را اجازه می دهد تا در شهر اولیانوفسک روسیه تسهیلات لوژستیکی داشته باشند.
پوتین گفت، در حالیکه روسیه ناتو را به صفت یادگاری از جنگ سرد می نگرد و به شماری از اقدامات آن پیمان انتقاد می کند، تلاش های ناتو در افغانستان برای امنیت روسیه مهم می کند، زیرا این تلاش ها برای جلوگیری کردن از گسترش بی ثباتی در کشور های آسیای مرکزی کمک می کند.
او گفت که تسهیلات جدید تدارکاتی کدام پایگاه نظامی نبوده بلکه یک توقفگاه برای انتقالات هوایی است.
روابط میان روسیه، ایالات متحده و ناتو به خاطر نصب سیستم دفاع راکتی ناتو در اروپا که از سوی ایالات متحده رهبری می شود، به کشیدگی گراییده است. ایالات متحده می گوید که هدف این طرح منحرف کردن تهدید احتمالی ایران است، اما مسکو بیم از آن دارد که رفته رفته این سیستم به حدی نیرومند شود که بازدارنده های هستوی روسیه را تحت شعاع قرار دهد.