محکمهٔ عالی طالبان، برای نخستین بار پس از به قدرت رسیدن این گروه، هفت نفر را به جرایم مختلف، به شمول سرقت موتر، شراب فروشی و شراب نوشی به مجازات فزیکی (دره زدن) محکوم کرد.
دره زدن خاطرات تلخ مجازات خشنی را در ذهن مردم این کشور تازه میکند که طالبان آنرا در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ تطبیق میکردند.
بر اساس بیانیهٔ محکمهٔ عالی طالبان، این افراد به جرایم شان اعتراف کرده و از اینرو هر کدام آن به ۳۵ دره محکوم شدند.
عبدالبشیر مشعل یک مقام محکمهٔ عالی طالبان گفت که این افراد امروز چهارشنبه ۲۰ اپریل (۳۱ حمل) در شهر کابل مجازات شدند. این محکمه پنج نفر دیگر را به شش ماه زندان محکوم کرد.
براساس گزارشها، جنگجویان طالبان از گذشته تا اکنون بدون حکم محکمه مردم را محکوم کرده و دره میزدند.
با برگشت طالبان به قدرت در افغانستان، این گروه تا کنون اجساد چهار نفر را که به گفتهٔ آنان متهم به آدم ربایی بودند در چهارراهیهای شهر هرات آویزان کردند و کم از کم در دو مورد مظنونین "سرقت" را سوار بر موتر در شهر کابل گشتانده و در یک مورد صورت آنان را سیاه کرده بودند؛ کاری که همواره در رژیم قبلی طالبان انجام میشد.
پیش از این، ملا نورالدین ترابی، یکی از بنیانگذاران گروه طالبان و سرپرست وزارت عدلیه رژیم پیشین این گروه گفته بود که قوانین سختگیرانهای که از سوی طالبان در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نافذ شده بود، دوباره اعمال خواهد شد.
یکی از باشندگان شهر جلالآباد به صدای امریکا گفت که در رژیم نخست طالبان، محافظین ملا ترابی او را به دلیل کوتاه کردن اندکی از ریشاش ۲۰ دره زده بودند.
ملا ترابی ۶۰ ساله که سرپرست ادارۀ زندانها در کابینۀ کنونی طالبان است، ضمن دفاع از کارنامۀ رژیم پیشین طالبان گفته است: "قطع دستان [دزدان] برای امنیت بسیار ضروری است."
حکومت طالبان هنوز هم به دختران اجازه نداده اند که فراتر از صنف ششم آموزش ببینند و زنان را به استثنا چند وزارت، از کار منع کرده و گفته اند که زنان نمیتوانند بدون داشتن محرم سفر کنند.
طالبان در گذشته به گونهٔ علنی مجازات مرگ، قطع کردن دستان و سنگسار را تطبیق میکردند.
این در حالی است که طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان تعهد کرده بودند که در مقایسه با حکمروایی قبلی شان با مردم به نرمی برخورد خواهند کرد.
اما به اساس گزارشها، این گروه حتی به مامورین گفته اند که بدون پوشیدن کلا و گذاشتن ریش حق وارد شدن به دفاتر را ندارند.
با اینحال، ایالات متحده و دیگر کشورهای جهان بر تعهدات لفظی طالبان بی باور بوده و همواره تاکید کرده اند که این گروه باید در زمینۀ تشکیل حکومت همهشمول و احترام به حقوق بشر به شمول حقوق زنان و اقلیتها گامهای عملی بردارند.