دو مقام طالبان روز چهار شنبه ششم جولای (۱۵ سرطان) تایید کردند که انورالحق جبارخیل به گونۀ مرموز به"قتل" رسیده است.
عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخله ادارۀ طالبان، تایید کرد که جسد این داکتر از مربوطات ولسوالی بگرامی کابل پیدا و سپس برای بررسی به طب عدلی انتقال داده شد. او گفت که پیکر آقای جبارخیل ناوقت سه شنبه به خانواده اش تسلیم داده شد.
در همین حال، سخنگوی طالبان برای قوماندانی امنیۀ کابل گفته است که نیروهای این گروه بررسیهایشان را در مورد این "قتل" آغاز کرده و به گفتۀ وی تلاشها برای بازداشت مظنونین جریان دارد.
خالد زدران، سخنگوی طالبان برای قوماندانی امنیۀ کابل، گفته است که افراد ناشناس دو روز پیش جبارخیل را در شهرک سید جمال الدین واقع در ولسوالی بگرامی ولایت کابل به گونۀ مرموزی به قتل رساندند.
آقای زدران افزود که جسد آقای جبارخیل از داخل موترش از مربوطات ولسوالی بگرامی کابل پیدا شده و تحقیقات در این مورد جریان دارد.
تا حال هیچ فرد و یا گروهی مسوولیت قتل جبارخیل را بر عهده نگرفته است.
جبارخیل که چندین همسر داشت، خود را "یگانه فیلسوف" جهان میخواند و ادعا میکرد که بر همه "علوم در جهان مسلط" است.
گفته میشود که انورالحق جبارخیل، ریاست یک شفاخانۀ خصوصی را در کابل به عهده داشت و اخیراً، بحثهای جنجال برانگیزش به یکی از سوژههای داغ در رسانههای اجتماعی بدل شده بود.
او همواره خود را "فیلسوف جهان" معرفی کرده بود و به دلیل ازدواجهای متعدد و صحبت در مورد تعدد ازدواج، همواره مورد انتقاد برخی از کاربران رسانههای اجتماعی قرار میگرفت.
واکنشها در رسانههای اجتماعی
کشتهشدن این داکتر واکنشهای زیادی را در رسانههای اجتماعی به دنبال داشته است.
وحید مجروج، سرپرست پیشین وزارت صحت افغانستان، ضمن ابراز تاسف از مرگ جبارخیل، در صفحهٔ رسمی فیسبوک اش، به گونهٔ صریح شماری از رسانه ها و کانالهای یوتیوب محلی را مقصر قتل وی دانسته است.
مجروح گفته است که جبارخیل به "بیماری روانی پیشرفته" مبتلا بود و با انتقاد از برخی رسانهها و یوتبران گفته است که عدهای با سوژه قرار دادن این داکتر "ناخواسته" او را در معرض خطر قرار دادند.
مجروح در بخشی از پیام خود نوشته است که "داکتر جبارخیل به رویت ویدیوهایی که از او در این اواخر نشر میشد، به بیماری روانی پیشرفته مبتلا بود و عدهای با سوژه قراردادنش و به هدف جلب تماشاگر بیشتر برای کانالهای یوتیوب و یا برنامههای تلویزیونی خود، به طور ناخواسته او را معروض به خطری نمودند که متاسفانه موجب قتلش شد."
حامد علمی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری در دورهٔ حامد کرزی، نیز در صفحهٔ فیسبوک خود رسانههای محلی را شریک جرمی قتل جبارخیل دانسته است.
علمی نوشته است که "انورالحق جبارخیل را نمی شناختم (خدا کند خبر حقیقت نداشته باشد) ولی آن عده رسانهها و ژورنالستان را، خصوصا یوتیوبران، که بخاطر جیفه دنیا و یا تفنن او را اگاهانه و ناخواگاه مضمون ساخته بودند، در قتل وی دخیل می دانم."
اما بشیر احمد انصاری، پژوهشگر علوم سیاسی و دینی در یک پیام فیسبوک قاتلان داکتر جبارخیل را بیمار روانی خوانده است.
آقای انصاری نوشته است: "تعجب میکنم که آقای جبارخیل را بیمار روانی میدانند ولی قاتل او را نه؛ غافل از اینکه قاتل بودن خود بالاترین مرتبه بیماری روانی است. این همه واعظ تشنه به خون و این همه مقتدیانی که با هر عربده خونین منادیان قتل و تباهی، “نرره تکبیر” گویان به هیجان می آیند، و یا آن ژورنالیستان هرزه که از بیماران و معیوبان جامعه سوژه میسازند و یا هم کسانی که از دیدن این ابتذال لذت می برند، آدم های نورمال اند؟!"