لینک های دسترسی

Breaking News

نشرات رادیو بیگم در افغانستان تعلیق شد 


رادیو بیگم که در کابل نشرات می‌کرد با نشر اعلامیه‌ای گفته است که حکومت طالبان نشرات این رادیو را تعلیق کرده و دو تن از کارمندان آنرا بازداشت کرده است.

این رسانه همچنان گفته است که مامورین ریاست استخبارات و کارمندان وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان از کارمندان این رادیو بازجویی کرده و کمپیوترها، هارددیسک‌ها، اسناد و تلیفون‌های خبرنگاران زن این رادیو را نیز با خود برده اند.

در این حال، وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که نشرات این رادیو به دلیل "سرپیچی متعدد از پالیسی نشراتی"، "تهیه مواد به یک تلویزیون مستقر در خارج" و سو "استفاده از جواز نشراتی" تعلیق شده است.

در اطلاعیۀ این وزارت در مورد این اتهامات معلومات بیشتر ارایه نشده، اما گفته شده است که پس از "بررسی دقیق" اسناد مرتبط در مورد نشرات این رادیو تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد.

در این حال، مرکز خبرنگاران افغانستان این اقدام طالبان را "ادامۀ سیاست سرکوب رسانه‌های آزاد" خوانده و آنرا محکوم کرده است.

این مرکز با نشر خبرنامه‌ای گفته است که "از مقام‌های اداره حاکم می‌خواهد با تجدید نظر در تصمیم گرفته شده در مورد رادیو بیگم، اجازه بدهند این رسانه بر مبنای قانون رسانه‌ها به کارش ادامه بدهد".

مرکز خبرنگاران افغانستان در ادامه گفته است که "در قانون رسانه‌های همگانی که از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ اداره حاکم نیز قابل اجرا خوانده شده است، آمده است که رسانه‌ها در انجام کارهای حرفه‌ای خود آزاد اند و مسوولان نباید در کار آنها محدودیت خلق کرده و یا آن‌ها را تهدید کنند".

رادیو بیگم به تاریخ هشتم ماه مارچ سال ۲۰۲۱ (۱۸ حوت ۱۳۹۹) که مصادف با روز زن است، با تمرکز در کابل آغاز به کار کرد.

بر اساس معلومات مرکز خبرنگاران افغانستان پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت، حکومت این گروه آزادی رسانه‌ها، به ویژه رسانه‌های خصوصی را به شدت محدود کرده است.

بر اساس گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان، رسانه‌ها باید پیش از نشر گزارش‌ها، برنامه‌ها، اعلان‌ها و یا پیام‌هایی با محتوای سیاسی، امنیتی و یا اجتماعی باید با ادارات مسوول حکومت طالبان هماهنگی کنند.

ممنوع‌شدن مصاحبه رسانه‌ها با شخصیت‌های مخالف و غیر همسو با طالبان، ممنوعیت نقش‌آفرینی زنان در نمایشنامه‌های تلویزیونی، قطع‌شدن نشر برنامه‌های تلویزیونی رسانه‌های بین‌المللی از طریق رسانه‌های داخلی، ممنوعیت نشر موسیقی، فلم و سریال حتا با محتوای دینی، اجبار زنان به حجاب غیرمتعارف و پوشاندن صورت، ممنوع‌ شدن مصاحبه زنان با مردان و حضور مردان و زنان در یک برنامه حضور مشترک رسانه‌ای و ممنوع شدن هرگونه نقد مسوولان حکومت طالبان از پیامدهای دستورالعمل‌های اعلام شده از سوی حکومت است.

این در حالی است که افغانستان در گزارش سالانۀ سازمان گزارشگران بدون مرز برای سال ۲۰۲۴ از رهگذر آزادی رسانه‌ها با ده‌ها رده افت در مقایسه با سال گذشته، در میان ۱۸۰ کشور و قلمرو جهان در ردۀ ۱۷۸ قرار دارد.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که "تنها در ۱۲ ماه اخیر، دست‌کم ۱۸ رسانه خبری بنابر دستور مستقیم مقام‌های اداره حاکم و یا ناشی از محدودیت‌های اعمال شده، بسته شدند که از آن جمله ۱۴ رادیو و تلویزیون همچنان بسته باقی مانده است".

گروه

XS
SM
MD
LG