شورای همکاری خلیج، بر رعایت حقوق زنان و اقلیتها در افغانستان و بر تداوم کمکهای بشردوستانهٔ جامعهٔ جهانی برای مردم افغانستان، تاکید کرده است.
شورای وزیران کشورهای خلیج، با نشر اعلامیهٔ مشترک بر اهمیت "تضمین حقوق آموزش و کار زنان، حفاظت از اقلیتها، و تضمین از این که قلمرو افغانستان توسط هیچ گروه تروریستی یا برای بهره برداری قاچاق مواد مخدراستفاده نشود" تاکید کرده است.
پس از روی کار آمدن مجدد حکومت طالبان در اگست ۲۰۲۱، این گروه رفتن دختران به مکاتب متوسطه و لیسه را منع کردند و متعاقب آن دروازههای دانشگاه، پارکها، ورزشگاهها و حمامها را نیز به روی دختران و زنان بستند و آنان از کار در سازمانهای داخلی و خارجی، به استثنای سکتور معارف و صحت، منع کردند.
سازمان ملل متحد محدودیتهای طالبان بر زنان را به عنوان "اپارتاید جنسیتی" توصیف کرده است. رعایت حقوق بشری مردم افغانستان، یکی از شرایط جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان بوده است.
وزارت خارجۀ ایالات متحده به صدای امریکا گفته است که هرگونه اقدام در راستای به رسمیت شناختن و عادی سازی روابط با حکومت طالبان وابسته به عملکرد آن گروه خواهد بود.
طالبان همواره از پالیسیهای خود در افغانستان دفاع کرده و گفته اند که حقوق شهروندان این کشور در مطابقت با احکام شرعی نافذ میباشد.
طالبان همچنان برامنیت سرتاسری در افغانستان تاکید دارند و میگویند که به هیچ گروه اجازه نمیدهند تا از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کنند.
در اعلامیه شورای وزیران کشورهای خلیج همچنان آمده است که وزیران کشورهای خلیج بر"اهمیت احیای مجدد امنیت و ثبات در جمهوری اسلامی افغانستان که آرمانهای مردم برادر افغان را برآورده کند و به نفع صلح و امنیت منطقه و جهان باشد" تاکید کرده اند.
این شورا، ادامهٔ کمکهای بشردوستانه کشورهای عضو را تمجید کرده و ادامه کمکهای بشری، اقتصادی و انکشافی جامعه بینالمللی برای مردم افغانستان را با اهمیت خوانده است.
گروه