لینک های دسترسی

Breaking News

رینا امیری: بدون احترام به حقوق افغان‌ها، طالبان نمی‌توانند بخشی از جامعه بین‌المللی شوند


رینا امیری، نماینده ویژۀ وزارت امور خارجۀ ایالات متحده، در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان می‌گوید که طالبان بدون رعایت حقوق افغان‌ها انتظار نداشته باشند که بخشی از جامعه بین المللی شوند.

امیری ناوقت جمعه ۲۹ سپتمبر (هفتم میزان) در رشته پیام‌هایی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که پس از دیدار با نمایندگان کشورهای مختلف در حاشیه هفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد تشویق شدند که وضعیت افغانستان، به ویژه وضعیت ویرانگر زنان و دختران افغان، در دستور کار جامعهٔ بین‌المللی قرار دارد.

نماینده ویژۀ وزارت امور خارجۀ ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان گفته است که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به شمول نشستی به سطح وزیران، در سطح بالا تمرکز بر وضعیت زنان افغان موجود بود.

او گفته است: "پیام روشن است: اگر طالبان به حقوق مردم افغانستان احترام نگذارد و نیمی از جمعیت را حذف کند، نمی‌توانند انتظار داشته باشد که بخشی از جامعه بین المللی باشد. ما باید به طور جمعی برای طالبان روشن کنیم که حتا با تلاش برای بهبود وضعیت ویرانگر، هیچ پیشرفتی در عادی سازی حاصل نخواهد شد، مگر اینکه آنها به حقوق مردم افغانستان احترام بگذارند."

امیری در حاشیه هفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، علاوه بر دیدار با مقامات عالی رتبه تعدادی از کشورها، با همسر رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، گوردون براون، نماینده ویژه سازمان ملل در امور آموزش بین‌المللی، و صدراعظم پیشین بریتانیا و برخی دیگر از رهبران بین‌المللی در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان گفتگو کرده است.

او پس از دیدار با براون گفته است زمانی که نیمی از مردم از مهارت، درآمد و فرصت محروم باشند، افغانستان نمی‌تواند از فقر و بی‌ثباتی بیرون شود.

امیری افزود: "ما باید اطمینان حاصل کنیم که بیانیه‌های ما در حمایت از افغان‌ها، به‌ویژه زنان، با حمایت ملموس برای تجهیز آنها به منابع برای دسترسی به آموزش، بورسیه‌ها، کار و سایر ابزارها برای مقابله با اقدامات افراطی و سرکوبگرانه طالبان مطابقت داشته باشد".

نماینده ویژۀ وزارت امور خارجۀ ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان معتقد است که رویکردها برای بهبود وضعیت ویرانگر در افغانستان ممکن است متفاوت باشد، اما کسانی که به دنبال پیشبرد حقوق بشر هستند، باید فضای گفتمان مدنی و مدارا را در افغانستان ایجاد کنند.

هفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پنجم سپتمبر (۱۴ سنبله) افتتاح شد. در این نشست علاوه بر بحث در مورد مسایل دیگر، بحث در مورد وضعیت افغانستان نیز در دستور کار قرار گرفت.

در حاشیه این اجلاس، نشست بررسی وضعیت زنان و دختران افغان به تاریخ ۲۲ سپتمبر (۳۱ سنبله) برگزار شد. در این نشست زیر نام "مبارزه با تبعیض جنسیتی"، علاوه بر ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، رینا امیری، نماینده ویژۀ وزارت امور خارجۀ ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان و شماری از حامیان افغان و امریکایی حقوق بشر به ویژه حقوق زنان نیز اشتراک کردند.

در همین حال،‌ روزا اوتنبایووا، نماینده ویژه منشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفته است که طالبان در رابطه به انزوای اجتماعی و آموزش زنان، بیش از ۵۰ دستور را صادر کرده است.

به گفتۀ او، سیاست‌های طالبان زنان را محروم می‌کند و برای جامعه بین المللی قابل قبول نیست.

این در حالی است که حکومت طالبان در بیش از دو سال گذشته، محدودیت‌های فزاینده‌ای را بر زنان و دختران افغانستان وضع کرده اند.

آنان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، تحصیل دختران و زنان در دانشگاه‌ها و موسسات تحصیلات عالی و کار آنان در اداره‌های دولتی را به جز از سکتورهای معدود، منع کردند.

علاوه بر این، منع کار زنان در موسسات غیرحکومتی داخلی و خارجی به شمول دفاتر ملل متحد، منع رفتن زنان به حمام‌های عمومی، پارک‌های تفریحی و ورزشگاه‌ها و بستن آرایشگاه‌های زنانه بخشی از این محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران افغان اند.

گروه

XS
SM
MD
LG