جنرال محمد حسین باقری، لوی درستیز قوای مسلح ایران، در راس هیات عالی رتبه نظامی و سیاسی وارد انقره، پایتخت ترکیه شد. این اولین دیدار یک لوی درستیز ایران از انقلاب سال ۱۹۷۹ به این سو ایران می باشد.
اونال سویکوز، سفیر پیشین ترکیه برای عراق اکنون رئیس کنفرانس پالیسی انقره است. او می گوید که جنگ ها در عراق و سوریه رقابت های منطقوی را تشدید کرده است.
اونال سویکوز می گوید "ایران نقش آفرین بسیار مهم در منطقه به ویژه در عراق و سوریه تبدیل می شود. به نظر می رسد که ایران مقاصد معینی دارد و هنگامی که ما به روابط ایران و ترکیه با توجه به وضعیت عراق و سوریه نظر می اندازیم، واضح است که ترکیه و ایران در عین مسیر نیستند."
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه خود را مدافع حقوق مسلمانان سنی در منطقه قرار داده است و در جبهه انتقادی از پالیسی تهران در عراق و سوریه بوده است.
اردوغان به شدت از رفتار با سنی ها توسط ملیشه های عراقی تحت حمایت تهران انتقاد کرده است. انقره یکی از حامیان اصلی شورشیان سوری است که با حکومت دمشق تحت حمایت ایران می جنگد.
دیدار این جنرال ایرانی در زمانی انجام شده است که تهران، انقره و مسکو در آنچه روند صلح آستانه برای حل جنگ داخلی سوریه خوانده می شود، همکاری دارند. این جنگ انتظار می رود طی این دیدار بحث شود.
سمیع ادیز، نویسنده مقالات سیاسی برای وب سایت المانیتور، می گوید که این مذاکرات شامل قلمرو ادلیب، یکی از آخرین ساحاتی است که تحت کنترول نیروهای شورشی است.
سمیع ادیز می گوید "جنگ در ادلیب بین دو گروه اسلامی افراطی است. یکی از این گروه ها کمتر عصری تصور می شود و توسط ترکیه حمایت می شود و گروه دیگر به تفکرات داعش نزدیک تر است. هنوز واضح نیست که این جنگ در ادلیب چگونه به پایان خواهد رسید. بشار اسد رئیس جمهور سوریه چگونه از این وضعیت استفاده خواهد کرد."
سرحدات ادلیب با ترکیه هم سرحد است، و نگرانی فزاینده در انقره وجود دارد که اگر نیروهای حکومت سوریه آنجا را تصرف کند، ترکیه ممکن با سیل عمده پناهندگان مواجه خواهد شد که ممکن شامل بسیاری از جهادی های افراطی باشد. هفته گذشته انقره سرحد خود را بر روی ادلیب به دلیل نگرانی های امنیتی مسدود کرد.
آمال کرد های منطقه نیز انتظار می رود در اجندای دیدار این جنرال ایرانی در سفرش به انقره باشد. دو کشور اقلیت های سرکش کردی تبار بزرگی دارد.
همه پرسی استقلال کردهای عراق در ماه آینده زمینه مشترکی را فراهم خواهد کرد به نحوی که تهران و انقره قویا مخالف این رای گیری می باشند.