لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد: درگیری‌ها در کانگو ۷۰۰ کشته و ۲۸۰۰ زخمی برجا گذاشته است


شماری از شورشیان گروه ام۲۳ که از حمایت رواندا برخورداند در ساحه گوما واقع در جمهوری دموکراتیک کانگو
شماری از شورشیان گروه ام۲۳ که از حمایت رواندا برخورداند در ساحه گوما واقع در جمهوری دموکراتیک کانگو

یک سخنگوی ملل متحد روز جمعه ۳۱ جنوری (۱۲ دلو) گفت که پس از تشدید جنگ در گوما، مرکز ولایت کیوو شمالی جمهوری دموکراتیک کانگو،‌ از یکشنبه گذشته تا حالا بیش از ۷۰۰ نفر کشته شده‌اند.

گروه موسوم به ام۲۳ که از حمایت روندا برخوردار است، گوما، بزرگترین شهر در شرق کانگو را تصرف کرده و به سمت جنوب آن کشور در حالی پیشروی قرار دارد. در عین حال، اردوی کانگو تلاش می‌کند این گروه عقب براند.

استفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد، گفته است:‌سازمان صحت جهانی و شرکای آن از یکشنبه تا پنجشنبه ارزیابی‌هایی را با همکاری حکومت انجام دادند.

دوجاریک از قول مقامات گفته است که در این مدت ۷۰۰ نفر کشته شده‌اند و ۲۸۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند. به گفته‌ این مقام ملل متحد،‌ افراد زخمی در مراکز صحی تداوی می‌شوند.
ژان پیر لاکروا، رییس نیروهای حافظ صلح ملل متحد ، در یک کنفرانس خبری در مورد احتمال گسترش جنگ هشدار داد و گفت: اگر به گذشته نگاه کنید، این یک نیروی بالقوه برای ایجاد منازعه گسترده‌تر منطقه‌ای است.
او افزود: بنابر‌این، بی نهایت مهم است تا همه تلاش‌های دپلوماتیک برای جلوگیری از گسترش جنگ و توقف خصومت روی دست گرفته شود.

لاکروا همچنین گفت که :وضعیت در گوما متشنج و ناآرام است و در برخی اوقات گلوله‌باری در داخل شهر ادامه دارد اما افزود که آرامش «به تدریج در حال برقرار شدن است.

لاکروا از پیشروی جنگجویان به سمت جنوب و شهر بزرگ بوکاوو در کیوو جنوبی،‌ ابراز نگرانی کرد. او با اشاره به نیروهای نظامی روندا گفت: معلوماتی که در اختیار دارم نشان می‌دهد که گروه ام۲۳ و نیروهای دفاع روندا در حدود ۶۰ کیلومتری شمال بوکاوو قرار دارند. او همچنین گفت که نیروهای ام۲۳ به سرعت پیشروی می‌کنند.

او هشدار داد که یکی از خطرات این است که جنگجویان ممکن است میدان هوایی كافومو واقع در کیوو جنوبی را تصرف کنند.
جمهوری دموکراتیک کانگو، رواندا را متهم می‌کند که به دنبال بهره‌برداری از ثروت معدنی این منطقه است، منابعی طبیعی که در صنعت برقی جهان کاربرد دارند. کارشناسان ملل متحد نیز این ادعا را تایید کرده‌اند و گفته‌اند که مقامات کیگالی،‌ پایتخت روندا "کنترول واقعی" گروه ام۲۳ را در دست دارد.
اما حکومت رواندا این ادعا و هرگونه دخالت نظامی را رد کرده و تاکید دارد که هدف اصلی‌اش مبارزه با گروه شبه‌نظامی هوتو است، گروهی که پس از نسل‌کشی ۱۹۹۴ رواندا شکل گرفت.

شبه‌نظامیان قبیله‌ای هوتو ۲۱ سال پیش در رواندا کشتار گسترده توتسی‌ها را آغاز کردند، که در نتیجه آن طی ۱۰۰ روز خشونت، نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر کشته شدند.

گروه

XS
SM
MD
LG