یک سازمان غیردولتی در نایجریا میگوید که دستکم ۳۷ نفر هنگام سرقت تیل در جنوب این کشور، بر اثر تنفس گازهای سمی جان باختهاند.
براساس گزارشها، این رویداد روز پنجشنبه (۳ سپتمبر) در منطقه اوکریکا در ایالت ریورز رخ داده و قربانیان به احتمال زیاد در حال انتقال غیرقانونی تیل از یک پایپلاین بودهاند.
گزارشها می افزاید که شماری از افراد هنوز ناپدید اند و اجساد برخی قربانیان نیز در آب مشاهده شده، اما تا اکنون بیرون کشیده نشده است.
براساس معلومات مقامات امنیتی نایجریا، گروهی از جوانان یک لوله را به بخشی از پایپلاین انتقال تیل وصل کرده بودند و آنرا به قایقهای خود انتقال میدادند که در جریان این کار در معرض گازهای سمی قرار گرفتند.
پولیس ایالت ریورز وقوع این رویداد را تایید کرده و گفته است که قربانیان ظاهراً در تلاش برای سرقت تیل بودند، اما شمار دقیق تلفات را اعلام نکرده است.
سرقت تیل و ایجاد اتصالهای غیرقانونی به پایپلاینهای نفت مشکلات دیرینه در منطقه دلتای نایجر به شمار میرود. این منطقه بخش بزرگی از منابع نفت و گاز نایجریا را در خود جای داده، اما همزمان با آلودگی گسترده محیط زیست و فقر نیز روبهرو است.
در سالهای اخیر، انفجارها، آتشسوزیها و مسمومیت ناشی از فعالیتهای غیرقانونی استخراج و تصفیه نفت در این منطقه بارها تلفات برجای گذاشته است.