نیروی هوایی امریکا روز چهارشنبه ۱۶ سپتمبر ویدیوهای تازهای از عملیات گسترده نجات یکی از سرنشینان جنگنده اف-۱۵ ای "استرایک ایگل" از عمق خاک ایران را، منتشر کرد. این عملیات نزدیک به پنجاه ساعت طول کشید.
این جنگنده امریکایی بتاریخ ۳ اپریل سال جاری با یک راکت سرشانه ای ایرانی هدف قرار گرفت و دو سرنشین آن چندین کیلومتر دور از یکدیگر فرود آمدند. یکی از آنها پس از حدود شش ساعت نجات یافت، اما عملیات یافتن سرنشین دوم که بهشدت مجروح شده بود نزدیک به دو روز ادامه داشت.
ویدیوی های نشر شده هلیکوپترهای امریکایی را در حال جستجو و همچنین حملات بمافگنها و وطیاره های بی سرنشین امریکا به نیروهای سپاه پاسداران در نزدیکی محل اختفای این پیلوت را نشان میدهند. او سرانجام توسط نیروهای ویژه امداد و نجات نیروی هوایی امریکا در ارتفاع حدود دوهزار و سیزده متری پیدا شد و نجات یافت.
برد کوپر، قوماندان فرماندهی مرکزی ایالات متحده "سنتکام"، گفت که ۹۲ نظامی امریکایی برای این عملیات وارد خاک ایران شدند، صدها نفر حمایت هوایی ارایه کردند، و در مجموع بین ۳ تا ۵ هزار نیروی امریکایی در ماموریت نجات مشارکت داشتند.