لینک های دسترسی

Breaking News

انکشافات تازه در رابطه با حملات اخیر در پاریس


در فرانسه برای سه روز، عزای ملی اعلام شده است.

به تعقیب کشته شدن حد اقل ۱۲۹ نفر در حملات دهشت افگنانه در پاریس، مردم فرانسه به روز یکشنبه، برای دومین روز پیهم، عزای ملی برگزار کردند. در حملات تقریباً همزمانی که شام جمعه رخ داد، بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند که وضعیت ۹۹ تن آنان وخیم خوانده شده است.

تحقیقات در مورد این حملات به شدت ادامه داشته و پولیس فرانسه یک تن از مظنونین را که در حملات شام جمعه کشته شد، شناسایی کرده است. گفته میشود این فرد عمر اسماعیل مصطفایی، جوان فرانسوی بود. پولیس شش تن از اقارب وی را، که شامل پدر، برادر، و یازنه اش میشود، توقیف کرده است.

فرانسوا مولن یک سارنوال فرانسه گفت که پولیس مصطفایی را به مثابۀ یک مجرم عادی میشناخت، اما هرگز پایش به تحقیق کشانده نشده و نه به یک گروه دهشت افگنی ربط داده شده بود.

مقامات فرانسه همچنان میگویند که در کنار جسد یکی از حمله کنندگان، پاسپورت سوریه دریافت شده و این شک را به وجود آورده که فرد مظنون، در میان موج اخیر مهاجرین سوری به اروپا، وارد فرانسه شده باشد. در یک انکشاف دیگر، پولیس فرانسه امروز گفت آنان موتری را در حومۀ شرقی شهر مونتروی یافته اند که از آن، مهاجمان مسلح در حمله بر رستورانت ها کار گرفته بود.

دهشت افگنان در سه دسته، شام جمعه شش نقطۀ شهر پاریس را، به شمول یک ستدیوم فوتبال، و یک تالار کنسرت، مورد حمله قرار دادند. در کنار شهروندان فرانسه، افرادی از بلجیم، بریتانیه، پرتگال، رومانیا، اسپانیه، و سویدن نیز قربانی این حملات شدند. یک محصل ۲۳ سالۀ امریکایی از ایالت کالیفورنیا نیز در جمع ۱۲۹ تن از کشته شدگان است.

مراسم افروختن شمع به یاد قربانیان حملات در پاریس
مراسم افروختن شمع به یاد قربانیان حملات در پاریس

شب گذشته به یاد قربانیان حملات اخیر تروریستی، مردم در پاریس شمع روشن کرده و به یک دیگر تسلیت میدادند. کلوی گای یک باشندۀ پاریس میگوید مردم فرانسه همیشه همبستگی داشته و امروز موقع آن رسیده که همبستگی و قوت خود را به نمایش بگذارند.

"اعلان جنگ" و حمایت از فرانسه

فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه، حملات شام جمعه در پاریس را که گروه دولت اسلامی یا داعش مسئولیت آنها را بر دوش گرفته، "اعلان جنگ" در برابر فرانسه خواند و نگرانی نشان داد که دهشت افگنان شاید قصد حملات بیشتری داشته باشند.

در همین حال بارک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده که برای شرکت در نشست سران ۲۰ کشور صنعتی جهان یا گروه G20 به ترکیه رفته، در دیدار دوجانبه اش با رجب طیب اردغان رئیس جمهور ترکیه گفت که ایالات متحده در دستگیری و به عدالت کشانیدن عاملان واقعات پاریس، با فرانسه کمک خواهد کرد.

رئیس جمهور اوباما افزود که: "ما تلاش های خود را در کارمشترک با سایر اعضای ائتلاف، دو برابر افزایش خواهیم داد تا در سوریه یک انتقال مسالمت آمیز قدرت را فراهم آوریم و داعش را نابود سازیم؛ نیرویی را که میتواند در پاریس، انقره، و سایر نقاط جهان، برای مردم درد و رنج به بار آرد."

آقای اوباما همچنان وعده سپرد که واشنگتن در مستحکم سازی سرحد میان ترکیه و سوریه همکاری اش را با انقره دوام خواهد داد.

از جانب دیگر، بن کیمون سرمنشی ملل متحد نیز در نشست G20، حملات بر پاریس را تقبیح کرده و آن را "وحشیانه" خواند. سرمنشی ملل متحد افزود: " آنانی که ادعا دارند تحت عنوان دین این اعمال را انجام میدهند، فقط دین خود را آسیب میرسانند. دهشت افگنی، تهدیدی به همۀ بشریت است."

واکنش افغانها

وزارت داخله افغانستان با نگرانی از حمله های داعش بر فرانسه تاکید می کند که نیاز است تا در کار مبارزه با این پدیده، اجماع جهانی به میان آید. مقامات وزارت داخلۀ أفغانستان به روز یکشنبه، ضمن نکوهش حملات اخیر در پاریس، گروه دولت اسلامی یا داعش را تهدیدی برای افغانستان و جهان شمردند.

از سوی دیگر در فضای مجازی انترنیت، شمار زیادی از افغانها برای نشان دادن همبستگی و همدردی با مردم فرانسه، نمایۀ فیسبوک شان را با بیرق فرانسه مزین ساخته اند.

فرانسه کشوری است که در کار مبارزه با دهشت افگنی، بیش از یک دهه در کنار افغانستان ایستاد، اما اکنون خود قربانی این پدیده شده است.

نجیب دانش معاون سخنگوی وزارت داخله افغانستان میگوید که بیشترین نیرو های نظم عامۀ پولیس افغان در سالهای گذشته، از سوی فرانسه آموزش دیده که این آموزشدهی، بسیار مؤثر بوده است.

سارنوالی مبارزه با مواد مخدر، از دیگر بخش هایی است که فرانسه در تمویل، تجهیز، و آموزش سربازان این بخش کمک کرده است .

کمک های فرانسه در بخش معارف و فرهنگ به أفغانستان نیز قابل یاد آوری می باشد؛ از آن جمله، لیسه های استقلال و ملالی از مکتب هایی اند که از سوی فرانسه در افغانستان بنیانگذاری شده اند.

XS
SM
MD
LG