لینک های دسترسی

Breaking News

فیس ۲۸۰۰ دالری از جمله مشکلات دورس آنلاین برای دانش آموزان دختر در افغانستان است


پس آنکه گروه طالبان طالبان دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب محرم کرد،‌ شماری از مکتب‌های آنلاین برای آموزش‌دهی دختران بالاتر از صنف ششم به فعالیت آغاز کردند؛ یکی هم مکتب بین المللی کانادایی افغانستان است.

این مکتب آنلاین تا اکنون شش هزار دانش آموزش را جذب کرده است. یکی از موسسان این مکتب آنلاین می‌گوید که فقط بیش از ۲۰۰ دانش آموز با هزینه شخصی شان به این مکتب ثبت نام کرده و هزاران بورسیه به دختران اعطا شده است.

مکاتب آنلاین برای دختران افغان که از حق تحصیل منع شده اند، یک روزنهٔ امید است، اما با توجه به مشکلاتی که فرا راه آنها در این عرصه قرار دارد، این روزنه را تاریک تر می‌سازد.

یکی از بنیانگذاران این مکتب می‌گوید که برای فرا گرفتن درس باید آزمون زبان انگلیسی داد و یا هم چندین ماه آموزش زبان را فرا گرفت. فیس سالانه این مکتب حدود ۲۸۰۰ صد دالر امریکایی معادل ۲۴۵ هزار افغانی است، هزینه‌ای که اکثریت خانواده‌های افغان توان پرداخت آن را ندارند.

مشکل دیگر سرعت پایین انترنت در افغانستان است.یکی از مسوولین این مکتب با تایید این مشکلات می‌گوید، این مکتب دست‌کم شرایط آموزش را برای آنعده از دختران مساعد می‌کند که قادر استند آموزش‌شان را در این مکتب ادامه دهند.

الله محمد کاکر، یکی از بنیانگذاران مکتب افغان کانادایی، به صدای امریکا در مورد گفت:"ما نمی توانیم تمام افغانستان را زیر پوشش قرار بدهیم. افرادی که در شهرها زندگی می‌کنند و امکانات و توانمندی انترنت را دارند، می‌توانند از این مکتب استفاده کنند. اکثر هموطنان ما که در ولایات زندگی می‌کنند و از انترنت واتس اپ استفاده می‌کنند، با انترنت ضعیف هم می‌توانند از درس‌های ما مستفید شوند."

حدود ۲۴۰ دانش آموز با هزینهٔ شخصی به مکتب بین المللی کانادایی افغانستان ثبت نام کرده و نهاد های بین المللی هزاران بورسیه را برای دختران افغان خریداری کرده تا دختران که توانایی پرداخت فیس این مکتب را ندارند، بتوانند درس بخوانند.

شماری از دانش آموزان در صحبت با صدای امریکا گفتند که پرداخت هزاران دالر امریکایی برای ادامه آموزش برای شان ناممکن است، زیرا آنان حتا نیاز‌های اولیه زندگی شان را به مشکل فراهم می‌کنند.

سامعه جلال الکوزی، دانش آموز این مکتب، به صدای امریکا گفت: "از یک سو بیکاری از سوی دیگر هزینه‌ها ممکن نیست. ما از دولت می خواهیم که درب مکتب ها را باز کند و یا اگر به چنین سیستم به پیش می روند، باید رایگان باشد."

حسنا رووفی، فعال حقوق زنان، نیز از فیس بلند شاکی است. او گفت:"هزینه‌ها هنگفت است و کسی نمی‌تواند به چنین آموزش‌های دسترسی پیدا کند. باید راه حل پیدا شود که همه بتوانند درس بخوانند."

مسوولین مکتب بین المللی کانادایی افغانستان که نصاب تعلیمی کانادا را به دانش آموزان افغان تدریس می کند، باور دارند که دانش آموزان این مکتب می‌توانند پس از پایان تعلیمات شان تحصیلات شان را در دانشگاه های کانادایی ادامه دهند.

شماری از فعالان به این باور اند که ترویج آموزش‌های آنلاین برای دختران دانش آموز در افغانستان نه تنها عملی نیست، بلکه دادخواهی و فشار‌ها بر طالبان برای بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها به روی دختران را نیز منحرف خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG