لینک های دسترسی

Breaking News

القاعده در یمن: دوشادوش نیروهای مورد حمایت امریکا می‌جنگیم


القاعده در عمل متحد نیروهای وفادار به رئیس جمهور یمن است
القاعده در عمل متحد نیروهای وفادار به رئیس جمهور یمن است

قاسم الریمی رهبر القاعده در یمن گفته است که جنگجویان آن گروه اغلباً در کنار قوای حکومتی یمن و ایتلاف نظامی مورد حمایت ایالات متحده در آن کشور جنگیده اند.

قاسم الریمی، رهبر شاخۀ القاعده در شبه جزیرۀ عرب، است که ایالات متحده او را به صفت خطرناکترین نودۀ شبکۀ جهانی ترور پنداشته و برای دستگیری وی پنج میلیون دالر انعام تعیین کرده است.

آقای الریمی از یک محل نامعلوم در صحبت با بخش رسانه‌ای القاعده در شبه جزیرۀ عرب گفته است که القاعده در کنار گروه های مختلف مسلمان به شمول محافظه کاران سلفی، اخوان المسلمین و سایر گروه‌های سنی، بر ضد شورشیان شیعۀ حوثی می جنگد.

با آنکه الریمی در این مورد جزییات بیشتری ارایه نکرده است، القاعده در عمل متحد حکومت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن، در جنگ بر ضد شورشیان حوثی است که از ۲۰۱۴ تا کنون ۱۰ هزار کشته برجاگذاشته است.

شاخۀ القاعده در یمن، در یک دهۀ گذشته روابط خود را با اکثر قبایل سنی در آن کشور برقرار کرده و همواره از خشم ناشی از تلفات غیرنظامیان یمنی در اثر حملات طیاره های بی پیلوت امریکایی، برای جلب و جذب جنگجویان خود استفاده کرده است.

اخوان المسلمین و سلفی‌ها نیز بیشترین شبه نظامیان را در کنار رئیس جمهور هادی بسیج کرده است. این ملیشه‌ها به گونۀ منظم از سوی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی که حمایت واشنگتن را با خود دارد، تمویل، تسلیح و تجهیز می شوند.

شورشیان شیعۀ حوثی در سپتامبر ۲۰۱۴ صنعا پایتخت یمن را به تصرف خود در آوردند و رئیس جمهور منصور مجبور به فرار به عربستان سعودی شد. ایتلافی از کشورهای عمدتاً سنی عرب که در راس آن عربستان سعودی قرار دارد، در مارچ ۲۰۱۵ کمپاین وسیعی را برای سرکوب حوثی‌ها راه اندازی کرد.

چندین دور مذاکرات به وساطت ملل متحد برای حل اختلافات میان طرف‌های درگیر در یمن ناکام شد و این هرج و مرج سبب شد که القاعده و گروه دولت اسلامی از وضعیت سود برده و نقش پای بیشتری در یمن پیدا کنند.

یکبار جنگجویان القاعده در سال ۲۰۱۵ توانستند شهر المکلا، مرکز حضر موت، بزرگترین ولایت یمن را تصرف کنند، اما سال گذشته مجبور به عقب نشینی از این شهر شدند.

گزارش: اسوشیتدپرس

XS
SM
MD
LG