پولیس پاکستان میگوید که مردان مسلح روز جمعه ۱۹ جنوری (۲۹ جدی) یک کارمند تطبیق واکسین را در شمال غرب پاکستان به ضرب کشته و یک نفر دیگر را زخمی کردند.
پولیس در بیانیهای گفت که یک کارمند کمپاین تطبیق واکسین پولیو که در حال انجام وظیفه بود در ولسوالی باجور ایالت خیبرپشتونخوا توسط "افراد ناشناس" از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
کاشف ذوالفقار، یک افسر ارشد پولیس به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "مهاجمان با موفقیت با یک موتورسیکل فرار کردند و افزود کارمند مجروح با هلیکوپتر به پیشاور، مرکز ایالت منتقل شد، اما در شفاخانه جان باخت."
او این حمله را "اقدام ستیزه جویانه" خواند و گفت که پولیس "تحقیقات بیشتری را انجام می دهد".
مرد دیگری نیز از ناحیه پا و شانه مورد اصابت گلوله قرار گرفت که در شفاخانه محلی تحت مداوا قرار گرفته است.
پولیس گفت که هفتهٔ گذشته نیز در اثر انفجار یک بم کنار جاده در باجور، هفت افسر که برای محافظت از کارمندان واکسیناسیون فلج اطفال موظف شده بودند، کشته شدند.
تا هنوز هیچ گروهی مسوولیت این حمله را به دوش نگرفته است، اما تندروان اسلامگرا همواره بر تیمهای تطبیق واکسین پولیو در پاکستان حمله کرده اند که در اثر آن چندین کارمند صحی و نیروهای امنیتی محافظ آنان کشته شده اند.
گروههای افراطی مذهبی در ساحات روستایی پاکستان از دیر زمان به اینسو در مخالفت با واکسین پولیو شایعه پراکنی کرده و به مردم تبلیغ میکنند که این واکسین فرزندان شان را عقیم میکند و حاوی محصولات خوک و الکول است.
افزون بر آن تندروان مخالف حکومت پاکستان در بلوچستان و سایر ایالتهای آن کشور، کمپاین واکسین پولیو را به مثابۀ عملیات جاسوسی حکومت میپندارند.
این تبلیغات نادرست و در کنار آن شورشگری و حملات گروههای تندرو سبب کند شدن تلاشهای پاکستان در زمینۀ محو ویروس پولیو شده است.
در همین حال، سازمان جهانی صحت گفته است که افغانستان و پاکستان با کاهش واقعات جدید فلج کودکان به محو ویروس پولیو نزدیک شده اند. پاکستان در سال روان میلادی فقط یک واقعه و افغانستان در هفت ماه گذشته پنج واقعهٔ این بیماری را گزارش داده است.
بر اساس آمار رسمی مقامهای پاکستانی، از سالهای ۱۹۹۰ به اینسو بیشتر از ۲۰ هزار کودک در پاکستان در اثر ابتلا به پولیو، فلج شده اند.
گروه