بیبیسی روز یکشنبه ۲۷ نومبر (ششم قوس) گفت که یکی از خبرنگاران این شبکهٔ خبری در چین در حالی که اعتراضات علیه ''پالیسی کووید" آن کشور را پوشش میداد، بازداشت و لت و کوب شده است.
صدها معترض در یک اقدام نادر روز یکشنبه در جادههای شهرهای عمدهٔ چین بر ضد پالیسی حکومت چین که میخواهد شمار واقعات کروناویروس در آن کشور را به صفر برساند، اعتراض کردند.
در این اعلامیهٔ بیبیسی آمده است که اد لارنس که در چین ایفای وظیفه میکرد، برای چند ساعت توقیف شد و در این مدت توسط پولیس مورد ضرب و شتم قرار گرفت و سپس آزاد شد.
بیبیسی در اعلامیه همچنین گفته است: "بسیار قابل نگرانی است که یکی از ژورنالستان ما هنگام انجام وظایفاش این گونه هدف حمله قرار گرفت."
در این اعلامیه بیبیسی خطاب به مقامها در چین نوشته است که ''ما تا حالا از سوی مقامها چینی توضیحات و عذرخواهی رسمی نداشتهایم." در ادامهٔ این اعلامیه آمده است که مقامهای چینی ادعا کرده اند که لارنس را ''به خاطر خیر خودش دستگیر کردند که [مبادا] در میان ازدحام مردم به کووید۱۹ مبتلا شود."
بیبیسی گفته است که "ما این توضیح را با اعتبار تلقی نمیکنیم."
چین پالیسی سختگیرانهای را در پیش گرفته است تا واقعات کروناویروس در آن کشور را به صفر برساند، اقدامی که موجب اعتراضات در شهرهای مختلف آن کشور شده است.
معترضان در اعتراض به اقدامات سختگیرانهٔ حکومت چین روز یکشنبه در شانگهای و چندین شهر دیگر گردهم آمدند و ضمن درگیری با پولیس، خواهان برکناری همه رهبران قدرتمند آن کشور شدند.
اعتراض کنندگان در شهر شانگهای خواهان استعفای شی جینپینگ،رییس جمهور چین، و پایان حکومت کمونیست آن کشور شدند.
گزارش رسانههای اجتماعی نشان میدهد که اعتراضات ضد پالیسی حکومت چین دست کم در هفت شهر دیگر به شمول بیجینگ، پایتخت آن کشور، و دهها پوهنتون گسترش یافته است.
اعتراضات بزرگ به ندرت در چین رخ میدهد، زیرا مخالفت مردم با حکومت به سرعت سرکوب میشود، اما سرزنش مستقیم شی جینپینگ که در چندین دههٔ گذشته قدرتمندترین رهبر این کشور است، یک اقدام خارقالعاده پنداشته میشود.