لینک های دسترسی

Breaking News

ثبت چهار مورد تازه ابتلا به پولیو در افغانستان

براساس تازه‌ترین آمار منتشر شده از سوی سازمان جهانی صحت در جریان یک هفته چهار مورد جدید ابتلا به ویروس پولیو در افغانستان ثبت شده است.

براساس این گزارش دو مورد از این بیماران در ولسوالی‌های شیندند و ادرسکن ولایت هرات، یک مورد در ولسوالی دیله ولایت پکتیکا و یک مورد دیگر در ولسوالی ارغستان ولایت قندهار ثبت شده‌اند.

با این حساب، شمار مجموعی موارد مثبت پولیو در افغانستان از آغاز سال ۲۰۲۶ به ۱۹ مورد رسیده است. در همین مدت، سه مورد دیگر نیز در پاکستان گزارش شده است.

براساس این گزارش، از آغاز سال ۲۰۲۶ تاکنون ۵۸ نمونۀ محیطی مثبت ویروس وحشی نوع ۱ پولیو در افغانستان و ۱۱۸ نمونه در پاکستان ثبت شده است.

ویروس وحشی نوع ۱ پولیو تنها در افغانستان و پاکستان در گردش است که عامل بروز واقعات فلج کودکان در این دو کشور می‌شود.

این آمار در مقایسه با سال گذشته تفاوت قابل توجهی را میان دو کشور نشان می‌دهد. افغانستان در سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۱ مورد پولیو و پاکستان ۳۱ مورد را گزارش کرده بودند که در مجموع ۵۲ مورد در منطقه ثبت شده بود.

پولیو یا بیماری فلج اطفال یک بیماری ویروسی بسیار ساری است که بیشتر کودکان زیر پنج سال را مبتلا می‌کند و می‌تواند باعث فلج دایمی شود. درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما با واکسین می‌توان از آن پیشگیری کرد.

افغانستان و پاکستان تنها دو کشوری در جهان اند که ویروس وحشی پولیو تا هنوز در آن‌ها به طور بومی در گردش است. نهادهای صحی می‌گویند که ادامۀ رفت‌وآمد میان دو کشور، دسترسی محدود به برخی مناطق و پایین بودن میزان پوشش واکسیناسیون، از عوامل عمدۀ ادامه گردش این ویروس به شمار می‌روند.

مقام‌های صحی و سازمان جهانی صحت بارها بر اهمیت تطبیق منظم برنامه‌های واکسیناسیون تاکید کرده و از خانواده‌ها خواسته‌اند تا کودکان خود را در هر دور واکسیناسیون علیه پولیو واکسین کنند تا از گسترش این بیماری جلوگیری شود.

This item is part of

گروه

XS
SM
MD
LG