لینک های دسترسی

Breaking News

روزنامه آنلاین نایجریایی برای افراد دارای نارسایی بینایی یک اپلیکیشن خبری ایجاد کرده


الونورا بویو ، حین خواندن اخبار به کمک اپلیکیشن که برای افراد دارای نارسایی های بینایی ایجاد شده

یکی از روزنامه های نایجریا اپلیکیشن خبری را به دسترسی بیشتر افراد دارای نارسایی بینایی ایجاد کرده است تا آنان به معلومات روزمره دسترسی پیدا کنند؛ تخمین می‌شود که ۲۵ میلیون از شهروندان نایجریا با اشکال مختلف از معلولیت رنج می‌برند. .

نایجریا در سال ۲۰۱۹ قانونی را برای رسیدگی به معلولیت‌ها در بخش های مختلف زندگی وضع کرد، اما گروه‌های حقوقی می‌گویند که این قانون با وضعیت فعلی سازگاری ندارد و بسیاری از معلولین هنوز احساس می‌کنند در حاشیه قرار داردند.

الونورا بویو که مشکلات بینایی دارد از تیلفون خود برای جستجوی اخبار استفاده می کند.

اما به سبب نقص بینایی، برای دسترسی به وبسایت‌هاا به فرمان‌های صوتی تکیه می‌کند و در اغلب اوقات با مشکلاتی مواجه می ‌شود. او به صدای امریکا گفت:"من با صفحه خوان خود نمی توانم به بعضی از ویب سایت ها یا اپلیکیشن‌ها دسترسی داشته باشم که دریافت اطلاعات را برایم بسیار دشوار می کند."

بینایی بویو پس از تولد بدتر شد و بعداً تشخیص داده شد که به گلوکوم، نوع اختلال چشم، مبتلا است.

تخمین زده می شود که نزدیک به ۲۵ میلیون نایجریایی با معلولیت زندگی می‌کنند. این افراد دارای معلولیت که یکی از فقیر ترین قشرهای کشور شان تلقی می‌شوند، می‌گویند که به حاشیه رانده شده اند.

اما در ماه می، یک روزنامه آنلاین نایجریایی به نام ده کیبل ، یک اپلییکشین دسترسی به خبرها را برای افراد دارای اختلالات بینایی راه اندازی کرد. این اپلیکیشن "دینا" نام دارد.

خانم بویو می‌گوید که این برنامه برایش مفید بوده است:"وقتی اپلیکیشن را دانلود کردم و آن را مرور کردم، واقعاً خوب بود. برای من در دسترس بود؛ صفحه ‌خوان من می‌توانست از آن استفاده کند. همچنین، دیدم که برخی از چاپ‌ها بسیار درشت تر بود، که برای افراد کم بینا قابل دسترسی است. اما نه کاملا نابینا."

دینا نخستین اپلیکیشن خبری برای معلولین در نایجریا پنداشته می شود و به عنوان یکی از برندگان جوایز نوآوری های گوگل نیوز در سال ۲۰۲۲ انتخاب شد.

کولاپو اولاپجو، مسوول رسانه ده کیبل است. او می‌گوید: "ما به‌عنوان ذینفعان رسانه‌ای برای افراد دارای معلولیت مبارزه می‌کنیم. ما این کار را از طریق گزارش‌هایمان، از طریق برخی از حمایت‌های خود انجام می‌دهیم. با این حال، ما همچنین فراموش می‌کنیم که باید در واقع راه‌حل‌هایی برای آنها ارایه دهیم. ما دوران گذشته را پشت سر گذاشته‌ایم. ما در عصر رسانه‌های دیجیتل قرار داریم."

ستسفن ایدوکو، مدیر برنامه در 'انجمن دوستان مشمول" مستقر در ابوجا، پایتخت نایجریا،‌می‌گوید که این اپلیکیشن باید به افرادی که ناشنوا استند، نیز کمک کند. او گفت: "این نوع نوآوری نباید فقط به نابینایان محدود شود؛ ما همچنین باید تلاش کنیم تا دسته‌های دیگر معلولیت‌ها را وارد صحنه کنیم."

مقامات نایجریا پس از سال‌ها حمایت و اعتراض گروه‌های حقوق معلولان، لایحهٔ معلولیت را در سال ۲۰۱۹ امضا کردند.اما منتقدان می گویند که این قانون هنوز به درستی اجرا نشده است.

XS
SM
MD
LG