مقامات نایجریا و امریکا در حال بررسی حمله به کاروان سفارت ایالات متحده استند که در آن هفت نفر کشته شدند. به گفته پولیس، کارمندان قنسولگری امریکا نیز در میان کشتهشدگان اند.
مقامات پولیس میگویند که مهاجمان دو پولیس و یک راننده را نیز ربودند.
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، این حمله را محکوم کرد و قول داد که عاملان آن را مورد بازخواست قرار دهد.
بلینکن در بیانیهای گفت: "ما به شدت این حمله را محکوم میکنیم. ما در حال همکاری نزدیک با همکاران مجری قانون نایجریایی خود استیم تا عاملان این حمله را به دست عدالت بسپاریم".
پولیس ملی نایجریا در بیانیهای اعلام کرد که در حمله بر کاروان سفارت ایالات متحده، هفت نفر کشته شدند. در دو موتر سفارت امریکا که هدف حمله قرار گرفت، نه نفر حضور داشتند که پنج نفر از آنها برای دولت امریکا کار میکردند و چهار نفر دیگر افسر پولیس بودند.
بلینکن گفت که کاروان برای ترتیب مقدمات پروژه کنترول سیل با بودجه ایالات متحده به سوی محلی در حرکت بود.
خبرگزاری فرانسپرس به نقل از او نوشت: "ما هنوز انگیزه حمله را نمیدانیم و ما هنوز هیچ نشانهای نمیبینیم که این حمله مستقیم به سفارت باشد".
پولیس نایجریا روز چهارشنبه ۱۷ می (۲۷ ثور) گفت که این حادثه روز سه شنبه در ایالت "انامبرا" در شمال شرق نایجریا رخ داده است. توچوکو اکینگا، سخنگوی پولیس انامبرا گفت که پولیس در جستجوی مهاجمان و افراد ربوده شده است.
او پس از این حادثه در بیانیهای گفت: "این منطقه به حملات جداییطلبان معروف است و پولیس از این کاروان سفارت امریکا اطلاعی نداشت".
مقامات پولیس میگویند که مهاجمان نخست بر کاروان حمله کردند، سپس مردم را کشتند و اجساد را سوزاندند.
کبیرو ادمو، تحلیلگر "شرکت مشورتی امنیتی بیکن" گفت که هدف اصلی مهاجمان کاروان ایالات متحده بوده است. او گفت: "این موترها نمبر پلیت دپلوماتیک داشتند و به نیروهای امنیتی همراهی شان میکردند. بنابرین هر کسی حمله کرده، هدف مشخص بوده است".
مقامات پولیس نایجریا و جان کربی، مقام شورای امنیت ملی کاخ سفید میگویند که هیچ شهروند امریکایی در کاروان حضور نداشته است. تا کنون هیچ گروهی مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما مقامات گمان میکنند که این حمله کار جداییطلبان بوده است.
نیروهای امنیتی "مردم بومی بیافرا" را متهم میکنند که خشونتها را در جنوبشرقی افزایش داده اند.
اما چیدی امیجی، کارشناس امنیتی، گفت که این حمله نشانه بدترشدن امنیت در نایجریا است. او گفت: "این نشان میدهد که امنیت همچنان یک مساله جدی در جنوب شرق است. من معتقد نیستم که هر حادثه خشونت در آنجا کار بومیان بیافرا باشد، زیرا جنایتکارانی هستند که از این موقعیت سواستفاده میکنند و حمله میکنند. سفارت باید میدانست که این منطقه ناامن است".
مردم بومی "بیافرا" میخواهند منطقه جنوبشرقی نایجریا را جدا و یک ایالت مستقل بسازند. این گروه در سال ۱۹۶۰ جنگ داخلی را دامن زد که در آن حدود یک میلیون بومی "بیافرا" جان باختند که دلیل مرگ اکثریت آنها قحطی بود.
در این اواخر ناامنیها و حملات به کارمندان انتخاباتی در این منطقه افزایش یافته است تا انتخابات مختل شود.
روز دوشنبه، وزارت امور خارجه ایالات متحده تحریمهایی را علیه افرادی که در صدد برهم زدن انتخابات در نایجریا استند، وضع کرد، اما این وزارت اعلام نکرد که این تحریمها شامل حال چه کسانی است.