تیمهای نجات و اعضای یک گروه اقلیت قومی در میانمار روز دوشنبه ۲۴ اکتوبر (دوم عقرب) گفتند که در اثر حملات هوایی نظامیان میانمار بر یک کنسرت نزدیک به ۸۰ نفر کشته شدند.
این حمله که سوی ملل متحد و کشورهای غربی محکوم شده است، بر محل اجرای کنسرتی صورت گرفته است که به مناسبت ۶۲مین سالگرد تاسیس سازمان عمدۀ سیاسی اقلیت قومی کاچین برگزار شده بود.
این حمله در زمانی صورت میگیرد که قرار است وزیران خارجهٔ کشورهای جنوبشرق آسیا نشستی خاصی را در اندونیزیا در مورد گسترش خشونتها در میانمار برگزار کنند.
نظامیان میانمار در فبروری ۲۰۲۱ میلادی حکومت منتخب به رهبری آنگ سان سوچی، رهبر پیشین میانمار، را نه تنها از قدرت برکنار کردند، بلکه در پهلوی خانم سوچی، برخی دیگر از حامیان حزباش را به اتهامهای مختلف زندانی کردند.
خبر کشته شدن ۸۰ نفر در حملهٔ هوایی نظامیان میانمار تا حالا از سوی منابع مستقل تایید نشده است، اما رسانههایی که به اقلیت قومی کاچین حس همدردی دارند، ویدیوهایی را نشر کرده اند که نشاندهندهٔ یک حمله میباشد.
دفتر اطلاعات حکومت نظامی میانمار ناوقت دوشنبه با نشر اعلامیهای تایید کرده است که حملهای را بر مقر اصلی نظامی سازمان مستقل کاچین انجام داده و گفته است که این حمله "عملیات ضروری" بود که در پاسخ به اعمال "تروریستی'' انجام شده است که توسط گروه کاچین سازماندهی شده است.
این اعلامیه آمار بلند کشته شدگان را ''شایعه" خواند. نظامیان میانمار حمله بر کنسرت را نیز رد کرده اند که در آن تماشاچیان و آوازخوانان کشته شده باشد.
در همین حال، دفتر ملل متحد در میانمار با نشر اعلامیهای گفه است که در مورد نشر گزارش حملهٔ هوایی "عمیقاََ نگران و غمگین" است.
در این اعلامیه آمده است: " استفادهٔ بیش از حد و نامتناسب از زور توسط نیروهای امنیتی علیه غیرنظامیان غیرمسلح، غیرقابل قبول است و کسانی که مسوول استند، باید حسابده شوند."
شماری از کشورهای غربی نیز با نشر اعلامیۀ مشترک گفته اند که این حمله نشان میدهد که رژیم نظامی آن کشور به تعهدات خود مبنی بر حراست از غیرنظامیان و احترام به اصول و قوانین بین المللی بشردوستانه بیاعتنا است.
میانمار از چندین دهه به این سو با شورشهای قومی مواجه است، اقوامی که خواهان خودمختاری استند. اما مقاومت ضد حکومتی پس از آن در سراسر میانمار گسترش یافت که نظامیان، حکومت منتخب آن کشور را برکنار کرد. در حال حاضر، نیروهای مسلح طرفدار دموکراسی در برابر حکومت نظامی میانمار درگیر جنگ است.
کاچین یکی از اقوام شورشی پرقدرت است که قادر به تولید برخی از تسلیحات خود میباشد. اعضای این گروه قومی اتحاد سستی با شبه نظامیان مسلح نیروهای طرفدار دموکراسی دارند که سال گذشته در پایتخت میانمار برای مبارزه با حکومت نظامی تشکیل شد.
نظامیان میانمار ادعا کرده اند که انتخاباتی که منجر به رویکار آمدن حکومت ملکی آن کشور شد، مملو از تقلب بوده است، اتهامی که از سوی کمیسیون انتخابات میانمار رد شده است.
میانمار از زمان کودتای نظامی در ماه فبروری سال گذشته در هرج و مرج به سر می برد و به گفته یک گروه نظارت محلی، نزدیک ۲۴۰۰غیرنظامی در جریان سرکوب مخالفان کودتا کشته شده اند.