صدیق صدیقی، معاون استراتیژی و پالیسی وزارت داخله در حکومت پیشین افغانستان، میگوید که زمینهٔ برگشت کماندوهای افغان برای مقابله با طالبان باید مساعد شود.
صدیقی در یک تویت نگاشته است که "باید یکی از ولایتها از وجود طالبان پاکسازی شود" تا برای بازگشت کماندوها و سربازگیری زمینه مساعد گردد.
او نوشته است: "رژيم تروريستی طالبان بايد سقوط كند. نياز است گروه كاری از جنرالان و متخصصين جنگ ارتش قبلی افغانستان ايجاد شود. اين گروه روی طرح نظامی برای آزاد سازی كشور كار كند."
این در حالی است که هشت ماه پیش، سمیع سادات، جنرال اردوی پیشین افغانستان، به صدای امریکا گفت که مذاکره با جنرالان و افسران عالی رتبه و شماری از سیاستمداران افغانستان جریان دارد و روند انسجام نیروهای امنیتی پیشین، به ویژه نیروهای اردوی افغانستان به زودی آغاز خواهد شد.
سمیع سادات امروز نیز در یک پیام ویدیویی در صفحهٔ فیسبوکاش گفت که "طالبان برای یک مدت محدود حاکمیت خواهند داشت و این حاکمیت یک بار دیگر ختم خواهد شد و افغانها دوباره مسیر خود را خواهند یافت."
او افزود: "اکنون هم شب و روز در تلاش استیم آمادگی خود را کامل سازیم و افغانستان را از ملاها (طالبان) آزاد کنیم." اما او در مورد این آمادگیها معلومات بیشتر ارایه نکرد.
اما صدیقی در مورد پیشنهادش معلومات بیشتر ارایه نکرده و نگفته است که آیا اظهارات او ربطی با اظهارات سمیع سادات دارد یا نه.
سادات گفته بود که طرح انسجام نیروهای امنیتی در سه بخش نظامی، سیاسی و مدنی به زودی آغاز خواهد شد و حذف چهرههایی که در سقوط جمهوریت نقش داشتند، در فساد دخیل بودند، حس مالکیت و روحیه مبارزه نداشتند، از شرایط گروپبندی و انسجام مبارزهٔ جدید در مقابل طالبان خواهد بود.
سمیع سادات تا چند روز پیش از مسلط شدن طالبان بر افغانستان مسوولیت جنگ بر ضد طالبان در ولایت هلمند را به دوش داشت و در آخرین روزهای پیش از سقوط حکومت پیشین افغانستان به کابل فراخوانده شد و مسوولیت انسجام امور امنیتی پایتخت به وی سپرده شد.
در واکنش به اظهارات سادات، انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی حکومت طالبان، در یک پیام ویدیویی گفته بود: "این جنرالان تقلبی اگر شایستگی میداشتند و مرد کار میبودند، اردویی را که با مصارف بیش از ۱۰۰ میلیارد دالر و با کمک بیش از ۵۰ کشور برای شان ساخته شده بود حفظ میتوانستند."
در حال حاضر، تنها جبههٔ مقاومت در ولایت پنجشیر و ولسوالی های سه گانهٔ انداب با طالبان درگیر جنگ اند، اما آقای سادات گفته بود که به زودی گروههای گوریلایی یا چریکی نیروهای امنیتی پیشین ایجاد شده و عملیاتهای شان را راه اندازی خواهند کرد.
اظهارات تازهٔ صدیق صدیقی در حالی صورت میگیرد که طالبان در روزهای اخیر دروازههای پوهنتونها را به روی دانشآموزان دختر مسدود کردند؛ اقدامی واکنشهای شدید بین المللی، به شمول کشورهای اسلامی، را در پی داشت.
عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحدهٔ عرب، پاکستان، اندونیزیا، قطر و سازمان همکاریهای اسلامی این اقدام طالبان را تقبیح کرده و از حکومت این گروه خواسته اند تا در این خصوص تجدید نظر کنند.
طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در ماه اگست سال گذشته، دروازههای مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بستند.
روز گذشته، شماری از معلمان زن در مکاتب ابتداییه در کابل گفتند که طالبان آنان را به زور از مکاتب بیرون کرده و گفتند که دیگر نیاز نیست به مکتب برگردند. اما طالبان تا اکنون در این خصوص اظهار نظر نکرده اند.
ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان "بیحجابی، سفر بدون محرم شرعی، منکرات، فعالیت خوابگاههای دختران و صنوف مختلط درسی دختران و پسران" را به عنوان دلایل تعلیق تحصیل دختران در پوهنتونها مطرح کرده است.
ندیم ادعا کرده است که در نظام و نصاب تحصیلی افغانستان "منکرات" وجود داشت، اما هیچ موردی را مشخص نکرد که این ادعایش را ثابت کند و نیز روشن نکرد که آیا این منکرات تنها منحصر به دانشجویان دختر است یا شامل پسران نیز میشود.
این در حالی است که تمام دانشجویان و دانشآموزان افغان حتا پیش از حاکم شدن طالبان بر افغانستان با رعایت حجاب اسلامی به مکاتب و پوهنتونها میرفتند.