مدیریت مجللترین هوتل در افغانستان که تا هفتۀ گذشته به نام کابل سرینا یاد میشد و اکنون به نام کابل گرند هوتل، تغییر نام داده شده است، به گروه بینالمللی سندریلا سپرده شده است.
هارون عظیم، رییس اجرایی گروه بینالمللی سندریلا، به خبرگزاری فرانسپرس گفته است که قرارداد ده سالۀ مدیریت این هوتل میان این شرکت و حکومت طالبان امضا شده است.
عظیم که آلمانی افغانتبار است، در مورد ارزش این قرارداد معلومات نداده، اما گفته است که پس از فسخ قرارداد قبلی این هوتل با شبکۀ زنجیرهای هوتلهای سرینا، قرارداد جدید میان گروه بینالمللی سندریلا و حکومت طالبان عقد شده است.
او افزود که گروه بینالمللی سندریلا از ۲۰سال به اینسو در افغانستان حضور داشته و در سکتورهای معادن و راهسازی سرگرم کار است.
شبکۀ انکشافی آغاخان که مالک هوتلهای سرینا است و در دو دهۀ پسین هوتل کابل سرینا را مدیریت میکرد، روز جمعه بدون ارایۀ جزییات اعلام کرد که مدیریت این هوتل را به حکومت طالبان واگذار کرده است.
ادارهٔ این هوتل با نشر اعلامیهای گفت: "پس از نزدیک به دو دهه خدمات مخلصانه به افغانستان و شهروندان آن، ایجاد معیارهای بینالمللی در مهماننوازی، میزبانی تعداد زیادی از مهمانان بینالمللی و هیاتهای حکومتی و مهمتر از همه، آموزش هزاران نفر از مردم محلی، هوتل کابل سرینا فعالیت خود را سر از اول فبروری ۲۰۲۵ متوقف میکند."
مقامهای طالبان نیز بدون ارایۀ جزییات گفته اند که مدیریت این هوتل را به یک شرکت بینالمللی که تجربۀ کافی در زمینۀ هوتلداری دارد، واگذار کرده است.
این هوتل که در سال ۱۹۴۵ میلادی اعمار شده و به نام هوتل کابل فعالیت داشت، در جریان جنگهای داخلی دهۀ ۱۹۹۰ قسماً تخریب شده بود و فعالیت مهمانداری آن محدود بود.
پس از سرنگونی حاکمیت نخست طالبان، شبکۀ انکشافی آغاخان بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ این هوتل را به به طور کامل بازسازی و به تاریخ هشتم دسمبر ۲۰۰۵ با نام کابل سرینا بازگشایی کرد.
هوتل سرینا در کابل در جریان دو دهه شورشگری طالبان بر ضد حکومت پیشین افغانستان و نیروهای امریکایی و ناتو مستقر در این کشور، شاهد چندین حملۀ خونین و مرگبار بود.
کابل سرینا برای بار نخست در سال ۲۰۰۸ هدف حمله قرار گرفت که در آن حمله هشت نفر به شمول دیوید هسلا، شهروند امریکایی، کشته شدند. شبکۀ حقانی که سراجالدین حقانی، رهبر آن اکنون سرپرست وزارت داخلۀ افغانستان است، مسوولیت آن حمله را به دوش گرفت.
این هوتل بار دیگر در سال ۲۰۱۴ هدف حملۀ مرگبار قرار گرفت که در آن پنج افغان و چهار خارجی - دو بنگله دیشی، یک کانادایی و یک شهروند پاراگوای – کشته شدند. احمد سردار، خبرنگار خبرگزاری فرانسپرس با همسر و دو فرزندش شامل کشته شدگان این حمله بودند.
در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانسپرس استفاده شده است.
گروه