بریتانیا تصمیم دارد تا با گسترش واکسینها و آزمایشات لابراتواری، تا سال ۲۰۴۰ سرطان عنق رحم را در این کشور به گونۀ کامل از بین ببرد، اقدامی که سالانه زندگی هزاران نفر را نجات خواهد داد.
مقامهای وزارت صحت بریتانیا گفته اند که واکسینها و امکانات برای آزمایشات لابراتواری از قبل موجود است، اما لازم است تا افراد بیشتر تحت پوشش قرار این برنامه قرار داده شوند.
اتنا لمینسوس، مسوول یک موسسه خیریهٔ بریتانیایی برای مبارزه بر ضد سرطانهای نسایی میگوید: "آنچه را که ما اکنون باید انجام دهیم این است که با همه افراد واجد شرایط کمک کنیم که آزمایشات خود را انجام دهند و هر فرد واجد شرایط از تطبیق واکسین آگاهی داشته باشد."
بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت، ۹۹ در صد موارد سرطان عنق رحم به پپیلوما ویروس انسانی (اچپیوی) بستگی دارند. این ویروس عامل پنج درصد همه انواع دیگر سرطانها در جهان نیز پنداشته میشود.
اچ پیوی یک نوع ویروس است که از طریق مقاربت جنسی انتقال مییابد. این ویروس همچنان عامل سرطانهای جهاز تناسلی زنان، دهن، گلو، آلت تناسلی مردان و مقعد میباشد.
کرن هابز، در ۲۴ سالگی به سرطان عنق رحم مبتلا شد. او زنان جوان دیگر را به پیشیگری از این مرض و به ویژه واکسین تشویق میکند. هابز گفت: "از صمیم قلب از شما خواهش میکنم اگر واکسین برای تان پیشنهاد شد، آنرا تطبیق کنید. به خاطری که اگر من واکسین میکردم. به سرطان عنق رحم دچار نمی شدم."
طبق احصاییه سازمان جهانی صحت، حدود پنج در صد سرطان ا در جهان ناشی از عفونتهای اچ پی وی میباشد و سالانه تخمین شده که بیش از ۶۰۰ هزار زن و تقریباً ۷۰ هزار مرد به سرطانهای که به اچپیوی ارتباط دارد، مبتلا میشوند.
واکسین اچپیوی برای نخستین بار در سال ۲۰۰۶ در ایالات متحده تایید شد و در سال ۲۰۰۸ در بریتانیا برای دختران تطبیق شده است. اکنون این واکسین برای همه جوانان ۱۲ تا ۱۳ سال بدون در نظر داشت جنسیت تطبیق میشود.
طبق یک پژوهشی که در ژورنال طبی "لنست" بریتانیا در سال ۲۰۲۱ نشر شد، برنامه واکسیناسیون اچپیوی در بریتانیا ۸۷ در صد کاهش سرطانهای عنق رحم را در زنان نشان داده است.
آزمایشات معمول سرطان عنق رحم توسط وزارت صحت بریتانیا صورت میگیرد اما یک بر سوم زنان واجد شرایط این واکسین را تطبیق نمیکنند.
گروه