ایالات متحدۀ امریکا روز دوشنبه (۱۴ می) رسماً سفارت خود را در شهر بیت المقدس افتتاح کرد.
در اعتراض به این اقدام، هزاران فلسطینی مظاهراتی را در مرز غزه با اسرائیل راه اندازی کردند که در برخوردها میان مظاهره کنندگان و نظامیان اسرائیلی کم از کم ۵۲ فلسطینی کشته و افزون بر ۱۲۰۰ نفر دیگر آنان زخمی شدند.
زید رعد الحسین، کمیشنر ملل متحد در امور حقوق بشر، در تویتر نوشته است "گلوله باری مستقیم نظامیان اسرائیلی باید فوراً توقف داده شود." او از اسرائیل خواسته است تا به "حق زندگی انسانها" احترام بگذارد.
ستیفن منوچ، وزیر مالیۀ ایالات متحدۀ امریکا، گفت که انتقال سفارت کشورش از تل ابیب به بیت المقدس "اولویت امنیت ملی" بود.
دونالد ترمپ، رئیس جمهوری ایالات متحدۀ امریکا در دسامبر ۲۰۱۷ اعلام کرد که بیت المقدس را به صفت پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته و از تصمیم اش مبنی بر انتقال سفارت امریکا از تل ابیب به بیت المقدس خبر داد.
جرد کوشنر، داماد آقای ترمپ که مشاور قصر سفید نیز است، در مراسم گشایش سفارت امریکا در بیت المقدس گفت "آنچه را رئیس جمهوری ترمپ وعده کند، به آن عمل خواهد کرد".
آقای ترمپ نیز در یک پیام ویدیویی وعده سپرد که به "توافق صلح پایدار میان اسرائیل و فلسطینیان" متعهد است. او همچنان در تویتر خود این روز را "روز عالی برای اسرائیل" عنوان کرد اما به خشونتها و کشته شدن دهها فلسطینی هیچ اشارۀ نکرد.
شماری از کشورهای اسلامی این اقدام ایالات متحده را محکوم کردند، طوریکه سعد حریری صدر اعظم لبنان آن را "تحریک کننده" و جواد ظریف وزیر خارجۀ ایران آن را "روز شرم بزرگ" توصیف کرد.
مسوولان صحی در غزه گفته اند که کم ازکم ۵۰۰ مظاهره کنندۀ فلسطینی زخمی شده اند که شماری از آنان زخم های ناشی از اصابت گلوله در بدن دارند. در شش هفتۀ گذشته کم از کم ۶۰ فلسطینی در اثر گلوله باری نظامیان اسرائیلی کشته شده است.
سفارت جدید ایالات متحده در بیت المقدس، تا زمان ساختن بنای بزرگتر، برای موقت در ساختمان قنسولگری امریکا در بیت المقدس کار خواهد کرد.
اسرائیل تمام بیت المقدس را قلمرو خود میخوانند، اما فلسطینیان نیز شرق بیت المقدس را پایتخت کشور آیندۀ فلسطینی میپندارند. سرنوشت بیت المقدس از دیر زمان یکی از مسایل حل ناشده در تلاشهای صلح میان اسرائیل و فلسطین بوده است.