زنان در ولایت تخار با ابراز نگرانی از مسدود ماندن مکاتب دختران و محدود شدن حق کار و تحصیل شان توسط طالبان، خواهان همبستگی مردم افغانستان و جامعه جهانی شدند.
مژگان الکوزی، بانوی فعال افغان، در نظر دارد که در سال آیندهٔ تعلیمی زمینهٔ آموزش رایگان از صنف هفت تا دوازده را برای دختران در افغانستان به شکل آنلاین فراهم کند.
مکتب سامانیان واقع در شهر دوشنبه در تاجیکستان یگانه مکتبی است که تمام شاگردان معلمین و مسولین آنرا مهاجرین افغانستان تشکیل می دهد و بصورت عموم توسط زنان رهبری و اداره می شود.
یک هیات بلندپایۀ ملل متحد به ریاست مارتین گریفیتس، معاون منشی عمومی این سازمان در کابل با مقامهای وزارت داخله و خارجه طالبان دیدار و بر رفع ممنوعیت آموزش و کار زنان توسط طالبان تاکید کرد.
وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا از محرومشدن زنان و دختران به آموزش در افغانستان انتقاد کرده و گفته است که کشورش بر ایستادگی خود در کنار زنان ادامه میدهد.
نماینده وزارت خارجه ایالات متحده در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان میگوید که امریکا در کنار وکلای افغانستان میایستد.
هیات بلندپایۀ سازمان ملل متحد به رهبری مارتین گریفیتس، معاون منشی عمومی این سازمان در ادامۀ دیدار با مقامهای طالبان در کابل، با سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخلۀ حکومت این گروه دیدار کرده و دربارۀ محرومیت زنان و دختران از آموزش و کار، صحبت کرده است.
پشتنه درانی، فعال اجتماعی و مدافع حق آموزش دختران در افغانستان میگوید که با حمایت جوامع افغان و مردم محل، به فعالیتهای آموزشی در پنج ولایت افغانستان ادامه میدهد. او میگوید که تمرکز نهاد غیر انتفاعی زیر ادارۀ وی بر آموزش دختران صنوف هفتم و بالاتر از آن است.
پلوشه حسن، فعال حقوق زنان و آموزش میگوید که ادعای طالبان مبنی بر مساعد نبودن شرایط برای تحصیل دختران فقط یک بهانه است. خانم حسن در مصاحبه با صدای امریکا گفت که طالبان ارادهٔ سیاسی، مسوولیتپذیری منحیث یک حکومت و رسالت به حیث یک مسلمان در مقابل مردم افغانستان ندارند.
دهها مکتب و لیسه خصوصی در افغانستان از ممنوعیت آموزش دختران در مکاتب متوسطه و لیسه و دانشگاهها متاثر شده اند. شماری از این مکاتب فعالیت شان را متوقف کرده، اما برخی دیگر با وجود محدودیتهای شدید حکومت طالبان به ویژه بر دختران و زنان همچنان با عزم محکم به فعالیت آموزشی شان ادامه میدهند.
یک معلم لیسۀ دخترانه در افغانستان میگوید که ممنوعیت آموزش برای دختران در مکاتب متوسطه و لیسه، به معنی قرار دادن نسل آیندۀ افغانستان در تاریکی و بی سوادی است. این آموزگار زن میگوید که افزون بر سایر مشکلات، یکی دیگر از تبعات منفی منع آموزش دختران، از دست رفتن منبع عاید زنانی آموزگار است.
استیفانو جینانینی، معاون ادارۀ آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) میگوید که از ادامه محرومیت زنان و دختران افغان از حق تحصیل نگران است. او به صدای امریکا گفت که پیام یونسکو برای جهان واضح است و آن اینکه زنان و دختران افغان را فراموش نکنند و با فراهم آوری فرصتهای تحصیلی، از آنان حمایت کنند.
ادامۀ مطلب