یافتههای جدید نشان داده است که بیماری سرطان با سبقت از بیماریهای قلبی، به بزرگترین قاتل انسانها در کشورهای ثروتمند تبدیل شده است.
ژورنال معتبر طبی لنست، یافتههای پژوهشی را نشر کرده است که نشاندهندۀ "تحول واگیری" جهانی انواع مختلف بیماریهای مزمن میباشد.
دانشمندان روز سه شنبه ۳ سپتمبر (۱۲ سنبله) هنگام نشر این گزارش گفتند که ادامۀ وضعیت موجود سبب خواهد شد تا در چند دهۀ آینده سرطان عمدهترین عامل مرگ و میر انسانها در سراسر جهان شود.
با آنکه بیماریهای قلبی عمده ترین عامل مرگ و میر انسانها در سراسر جهان است، یافتههای جدید علمی نشان داده است که اکنون در کشورهای ثروتمند، سرطان دو برابر بیماریهای قلبی قربانی میگیرد.
گیلس داجینایس، استاد پوهنتون کیوبیکس لاوال کانادا که یکی از محققان این پژوهش است به خبرگزاری رویترز گفته است که در سال ۲۰۱۷، سرطان عامل ۲۶ درصد مرگ و میر انسانها در جهان بود.
دانشمندان گفته اند که در سال ۲۰۱۷ میلادی از جمع ۵۵ میلیون مورد مرگ و میر ناشی از بیماریها، ۱۷.۷ میلیون نفر به دلیل ابتلا به بیماریهای قلبی درگذشتند.
یافتههای جدید، فشار و کولسترول بلند خون و استعمال سگرت را در میان سایر عوامل، زمینه ساز بیماریهای قلبی دانسته است.
در کشورهای پیشرفته و ثروتمند، دسترسی فزایندۀ مردم به درمان کولسترول و فشار بلند خون در یک دهۀ پسین، واقعات بیماریهای قلبی را به گونۀ چشمگیر کاهش داده است.
دانشمندان در پژوهش جدید همچنان پی برده اند که میزان بلند مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در کشورهای با سطح درآمد کم ممکن به دلیل کیفیت پایین خدمات صحی در این کشورها باشد.
یافتهها نشان داده است که در کشورهای کم درآمد، هم میزان مراجعۀ به موقع به شفاخانه به دلیل بیماریهای قلبی کم و هم کیفیت دوای ضد کولسترول و فشار خود در این کشورها پایین است.
در این پژوهش مرگ و میر ناشی از سرطان و بیماریهای قلبی در ارجنتاین، بنگله دیش، برازیل، کانادا، چلی، چین، کمبودیا، هند، ایران، مالیزیا، پاکستان، فلسطین، فلیپین، پولند، عربستان سعودی، افریقای جنوبی، سویدن، تانزانیا، ترکیه، امارات متحدۀ عربی و زیمبابوی بررسی شده است.