انتظار میرود که لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده امروز پنجشنبه ۲۷ می (ششم جوزا) تصمیم انتقال یگانه کشتی طیاره بردار امریکایی در منطقۀ آسیا-اقیانوسیه را به شرق میانه منظور کند.
دو مقام وزارت دفاع ایالات متحده به صدای امریکا گفتند کشتی طیاره بردار رونالد ریگن که در آبهای جاپان قرارگاه داشت و همواره برای انجام ماموریت در اقیانوس آرام توظیف میشد، اکنون برای حمایت از روند خروج قوای امریکایی از افغانستان، به شرق میانه منتقل میشود.
با اعزام کشتی طیاره بردار رونالد ریگن به شرق میانه، ایالات متحده هیچ کشتی طیاره بردار در حوزۀ آسیا-اقیانوسیه نخواهد داشت، اما کشتی طیاره بردار ملکه الیزابت بریتانیا که صدها منسوب قوای بحری امریکا و ده جت جنگی اف-۳۵ امریکایی در آن مستقر است، به سمت منطقۀ آسیا-اقیانوسیه حرکت کرده است.
پس از تهاجم به رهبری ایالات متحده بر عراق در سال ۲۰۰۳ این نخستین بار است که کشتی طیاره بردار امریکایی از منطقۀ آسیا-اقیانوسیه به شرق میانه منتقل میشود.
وزارت دفاع ایالات متحده همواره گفته است که بر اساس ستراتیژی ملی دفاعی امریکا مصوب سال ۲۰۱۸ تمرکز بیشتر را به حوزۀ آسیا- اقیانوسیه معطوف میکند که رقابت با چین و روسیه هدف عمده و اساسی آن است.
اما تصمیم جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده مبنی بر خروج کامل قوای امریکایی از افغانستان تا ۱۱ سپتمبر سال روان، ضرورت حضور مداوم کشتی طیاره بردار امریکایی را در شرق میانه افزایش بخشیده است.
چندی پیش، کشتی طیاره بردار دوایت آیزنهاور امریکایی برای حمایت از ماموریت خروج قوا از افغانستان در شرق میانه مستقر شده بود.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا از تایید استقرار کشتی طیاره بردار رونالد ریگن در شرق میانه پرهیز کرد، اما گفت: "تنها گفته میتوانم که وزیر دفاع میخواهد که جنرال میلر [فرمانده نظامیان امریکایی در افغانستان] گزینههای درست را در اختیار داشته و مطمین باشد که خروج قوا از افغانستان با روش مصوون، منظم و سنجیده انجام میشود."