وزارت خارجهٔ امریکا: ویزهٔ بیش از ۱۷۵ هزار متخلف لغو شده است

وزارت خارجه امریکا با تاکید بر ادامه این سیاست تحت رهبری رییس جمهور ترمپ و مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، اعلام کرد که "ویزهٔ امریکا یک امتیاز است، نه یک حق."

وزارت خارجهٔ امریکا اعلام کرد که از آغاز دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترمپ تاکنون، ویزهٔ بیش از ۱۷۵ هزار تبعهٔ خارجی را در چارچوب سیاست‌های دولت برای تقویت امنیت ملی، اجرای قوانین مهاجرتی و حفاظت از شهروندان امریکایی لغو کرده است.

به گفتهٔ این وزارتخانه، افرادی که شرایط ویزهٔ خود را نقض کرده‌اند، مرتکب جرم شده‌اند، خواستار خشونت علیه شهروندان امریکایی شده‌اند، از امریکایی‌ها کلاهبرداری کرده‌اند، از نظام مهاجرتی سوءاستفاده کرده‌اند یا امنیت ملی ایالات متحده را به خطر انداخته‌اند، در میان کسانی اند که ویزهٔ آنان لغو شده است.

وزارت خارجه تاکید کرده که بخش بزرگی از این موارد پس از برخورد دارندگان ویزه با نهادهای مجری قانون و به دلیل طیف گسترده‌ای از جرایم شناسایی شده است. حمله و ضرب‌وجرح، رانندگی تحت تاثیر الکول، سرقت و جرایم مرتبط با مواد مخدر از مهم‌ترین دلایل لغو ویزه بوده‌اند. رانندگی بی‌ملاحظه، تعرض جنسی، کودک‌آزاری، کلاهبرداری و اختلاس نیز از دیگر موارد ذکرشده‌اند.

این وزارتخانه برای نشان دادن دامنهٔ این جرایم به چند پروندهٔ مشخص اشاره کرد. ویزهٔ یک تبعهٔ خارجی متهم به تجاوز و تعرض جنسی، از جمله علیه فردی دارای معلولیت ذهنی، لغو شده است. در موردی دیگر، ویزهٔ یک تبعهٔ خارجی که به آدم‌ربایی، قاچاق انسان و بهره‌کشی جنسی از یک فرد زیر سن متهم شده بود، لغو شد.

همچنین ویزهٔ یک تبعهٔ خارجی لغو شد که ادعا می‌کرد یک شرکت قانونی برای کمک به بیماران آسیب‌پذیر در دسترسی به خدمات صحت را اداره می‌کند، اما در سازماندهی یک کلاهبرداری گسترده از برنامهٔ "میدیکید" نقش داشت و بیش از پنج میلیون دالر بابت خدمات ساختگی صورتحساب صادر کرده بود.

به گفتهٔ وزارت خارجهٔ امریکا، مقابله با پدیدهٔ موسوم به "گردشگری زایمان" نیز بخشی از این سیاست است. یکی از سفارتخانه‌های امریکا در شمال افریقا ویزهٔ بیش از ۱۰۰ نفر را لغو کرده است که عمدتاً برای به دنیا آوردن فرزندشان در ایالات متحده و دریافت تابعیت امریکایی برای کودک وارد این کشور شده بودند.

از طرف دیگر، دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدهٔ امریکا، هفتهٔ گذشته دو فرمان اجرایی را امضا کرد که تابعیت بر اساس تولد در امریکا را محدود می‌کند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که محکمه عالی امریکا در ماه جون اصل تابعیت بر اساس تولد را تایید کرد؛ حکمی که با فرمان اجرایی پیشین ترمپ در این زمینه مغایرت داشت. بر اساس آن فرمان، کودکانی که از والدین مقیم غیرقانونی یا موقت در امریکا به دنیا می‌آیند، شهروند امریکا محسوب نمی‌شدند.

وزارت خارجه امریکا با تاکید بر ادامه این سیاست تحت رهبری رییس جمهور ترمپ و مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، اعلام کرد که "ویزهٔ امریکا یک امتیاز است، نه یک حق." این وزارتخانه افزود که از تمام ابزارهای موجود برای شناسایی و لغو ویزهٔ اتباع خارجی که امنیت مردم امریکا را تهدید یا از نظام مهاجرتی این کشور سوءاستفاده می‌کنند، استفاده خواهد کرد.