وزیر دفاع بریتانیا می گوید شواهدی وجود دارد که از روابط میان گروه های دهشت افگن فعال در افغانستان با گروه های دهشت افگن در بریتانیا خبر می دهد. وزیر دفاع بریتانیا روابط بین این گروه ها را تهدید واقعی برای بریتانیا می خواند.
گیون ویلیامسن، وزیر دفاع بریتانیا به اسکای نیوز در کابل گفت که تهدید واقعی از جانب این گروه ها بر کشور اش وجود دارد، آقای ویلیامسن این اظهارات را در هفته یی که نیرو های اضافی بریتانیا به کابل رسید، ابراز داشت.
ویلیامسن گفت "می بینیم که گروه های دهشت افگن که اینجا در أفغانستان عملیات انجام می دهند، شواهد ارتباط میان آنها با گروه ها نه تنها در بریتانیا بلکه در تمام قاره اروپا وجود دارد. آنچه ما می بینیم تهدید واقعی آن گروه ها برای بریتانیا است."
ترزا می، صدراعظم بریتانیا در ماه جولای اعلام کرده بود که ۴۴۰ سرباز دیگر آن کشور برای ماموریت حمایت قاطع ناتو به افغانستان فرستاده خواهد شد.
نیرو های ناتو ماموریت خود در افغانستان را در سال ۲۰۱۴ به پایان رساند اما حدود ۱۶ هزار سرباز ایالات متحده و سربازان دیگر ناتو در انجا باقی ماند تا نیروهای افغان را آموزش و حمایت کنند و ماموریت های مبارزه با دهشت افگنی را انجام دهند
عبدالشارق سرباز، اردوی ملی گفت "ما از جنگ خسته شده ایم. ما جنگ نمی خواهیم. می خواهیم در یک جای امن زیست کنیم و ازاد باشیم."
این در حالیست که ماموریت نظامی جان نیکلسن، قوماندان ارشد امریکایی در افغانستان، بروز یکشنبه به پایان رسید و جنرال اسکات میلر وظیفه اش را منحیث قوماندان ارشد ماموریت حمایت قاطع در افغانستان، آغاز کرد.
جان نیکلسن برای مدت بیش از دو سال این وظیفه را به عهده داشت. وی در آخرین بیانیه اش بار دیگر طالبان را ترغیب به صلح کرد.
جنرال نیکلسن گفت "به طالبان من می گویم: شما ضرورت به ادامه کشتن أفغان های خود را ندارید. نیازی نیست که شما به کشتن مسلمانان خویش ادامه بدهید. زمان صلح است. تمام جهان شما را برای قبولی صلح آتش بس و حضور در مذاکرات صلح ترغیب می کند."
انتقال مسوولیت به اسکات میلر در حالی صورت می گیرد که نیرو های افغان به مهار کردن شورشیان طالبان و گروه های قدرتمند وابسته به داعش می کوشند.
جنرال آستین اسکات میلر گفت "جهان درک می کند که افغانستان نمی تواند پایگاه مصوون دهشت افگنان باشد. جهان درک می کند که ما نمیتوانیم ناکام شویم. می دانم جنگ طولانی برای ما و مردم افغانستان بوده است. دلیل این را که چرا می جنگیم می دانم و اینکه چرا ما اینجا هستیم میدانم. دهشت افگنان در صدد ایجاد پایگاه مصوون برای قتل، حمله بر بی گناهان و تهدید شیوه زندگی هر کس می باشند. من آماده همکاری و آگاهی دهی با شرکای افغانی ام استم."
آقای میلر همچنان گفت که برای موفقیت درافغانستان، نیاز است تا بر گروههای تروریستی فشارهای نظامی وارد شود.