سازمان بینالمللی مهاجرت در افغانستان (IOM) بر عدم مداخله در فعالیتهایش در این کشور تاکید کرده و گفته است که این سازمان به گونۀ بیطرفانه برای رسیدگی به نیازمندان تلاش خواهد کرد.
این سازمان ناوقت روز جمعه ۲۶ نومبر (پنجم قوس) در بیانیهای گفت: "ما به گونۀ بیطرف به فعالیت خود ادامه خواهیم داد، اما به دسترسی بدون مانع و تضمین اینکه کارکنان و ارایه دهندگان خدمات ما بتوانند کمک و خدمات را به ویژه به زنان، دختران و آسیب پذیرترین افراد بدون مداخله ارایه کنند، پافشاری میکنیم."
سازمان بینالمللی مهاجرت همچین گفته است که با دیگر نهادهای بینالمللی برای کمک و رسیدگی به نیازمندان و به ویژه بیجاشدگان داخلی در این کشور متعهد است.
این سازمان همچنین گفته است که کمکهای بشردوستانهاش را برای نیازمندان در این کشور افزایش خواهد داد و نیز برنامههای معیشتی، توسعهای و زیربنایی را در این کشور راهاندازی خواهد کرد.
بر اساس معلومات دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) از آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی تا کنون، ۶۶۷هزار و ۹۳۸ نفر در افغانستان از ساحات اصلی شان در این کشور آواره شده اند.
بر اساس معلومات این دفتر از این میان تا اکنون برای ۳۶۱هزار و ۲۰۵ نفر کمک صورت گرفته است.
ملل متحد همچنین تاکید کرده که روند کمک به نیازمندان در بخشهای این کشور ادامه دارد و در هفتههای اخیر برای هزاران نفر کمکهای بشردوستانه توزیع شده است.
پیش از این سازمان ملل متحد گفته بود که شمار افرادی که با شرایط نزدیک به قحطی در افغانستان زیست دارند به ۸.۷ میلیون نفر رسیده است که در مقایسه با اوایل سال روان سه میلیون نفر افزایش را نشان میدهد.
برنامۀ جهانی غذا آمار داده است که حدود ۲۴ میلیون نفر یا ۶۰ درصد جمعیت افغانستان با گرسنگی حاد روبرو اند. این نهاد جهانی هشدار داده است که تا پایان سال روان ۹۷ درصد جمعیت افغانستان زیر خط فقر قرار خواهند گرفت.
این نهاد جهانی تخمین زده است که تا پایان سال روان میلادی حدود ۳.۲ میلیون کودک زیر سن پنج سال در افغانستان به سو تغذی حاد مبتلا خواهند شد.