لینک های دسترسی

Breaking News

موسسهٔ محافظت از کودکان بخشی از فعالیت‌های خود را در افغانستان از سر می‌گیرد


موسسهٔ حفاظت از کودکان روز یکشنبه ۱۵ جنوری (۲۵ جدی) اعلام کرد که بخش اندکی از فعالیت‌های خود را در افغانستان از سر می‌گیرد.

شماری از سازمان‌های کمک‌رسانی پس از آن فعالیت‌های خود را در افغانستان متوقف کردند که وزارت اقتصاد طالبان طی مکتوبی ادامهٔ کار زنان و دختران را در سازمان‌های غیرحکومتی داخلی و خارجی ممنوع اعلام کرد.

ساعاتی پس از این اعلام، چندین سازمان غیرحکومتی از جمله موسسهٔ حفاظت از کودکان (Save the Children) ، شورای مهاجرت ناروی (Norwegian Refugee Council) و پاملرنه (CARE) تعلیق فعالیت‌های خود را اعلام کردند.

اما موسسهٔ حفاظت از کودکان روز یکشنبه با نشر اعلامیه‌ای در ویب‌سایت خود نوشته است که کار‌های خود را در ساحاتی از سر می‌گیرد که در آن تضمین‌های قابل اعتماد برای بازگشت کامل و مصوون به کار برای این سازمان داده شده است.

در این اعلامیه از قول دیوید راید،‌ رییس عملیاتی این موسسه، آمده است که اکثر برنامه‌های این موسسه به حالت تعلیق می‌ماند، اما برخی از فعالیت از جمله "بهداشت، تغذیه و برخی خدمات آموزشی که در آن تضمین‌های واضح و قابل اعتماد از مقامات مربوطه دریافت کرده ایم که کارکنان زن ما مصوون خواهند بود و می‌توانند بدون هیچ ممانعتی کار کنند" از سر گرفته می‌شود.

آقای راید افزوده است که سایر برنامه‌های این موسسه که در آن تضمین‌های قابل اعتمادی وجود ندارد که همکاران زن بتوانند به کار برگردند، در حالت تعلیق باقی می‌ماند. او تاکید کرد که فقط بخش اندکی از برنامه‌های این موسسه که شامل کمک‌های حیاتی است، از سر گرفته می‌شود.

راید در این اعلامیه تاکید کرده است که "کارمندان زن برای فراهم‌آوری خدمات موثر و مصوون ضروری می‌باشند و ما به سادگی نمی‌توانیم بدون آنها کار کنیم. زنان ۵۰ درصد از نیروی کار ما را تشکیل می‌دهند و برای دسترسی به زنان و دختران [نیازمند] بسیار مهم استند."
بر اساس این اعلامیه، ممنوعیت کارمندان زن در سازمان‌های غیر حکومت – علاوه بر بحران انسانی موجود – نیازهای کودکان را افزایش می‌دهد و تاثیر عظیمی بر زندگی آنان خواهد داشت.

در این اعلامیه هشدار داده شده است که ممنوعیت کار زنان و دختران در سازمان‌های غیرحکومتی موجب می‌شود که کودکان به دلیل فشار از سوی خانواده‌های شان به کار اجباری رو بیاورند و یا به ازدواج تن بدهند. بر اساس این اعلامیه، ممنوعیت کار زنان و دختران هزاران فرصت‌ کاری را در سکتورهای مختلف با خطر مواجه می‌کند.

موسسهٔ محافظت از کودکان از سال ۱۹۷۶ میلادی به اینسو در افغانستان فعالیت داشته است. زمانیکه طالبان در اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، فعالیت این موسسه به گونهٔ موقت متوقف شد، اما در سپتمبر همان سال، فعالیت‌های خود را از سر گرفت.

بر اساس این اعلامیه، از آن به بعد، این موسسه کمک‌های حیاتی را برای نزدیک به چهار میلیون نفر به شمول دو میلیون کودک فراهم کرده است.
در اعلامیهٔ این موسسه آمده است که با وجود ممنوعیت کار زنان و دختران، همه کارمندان آن تمام معاشات و سایر امتیازات خود را دریافت کرده اند.

XS
SM
MD
LG