ملل متحد می گوید که احتمال دارد تا پایان ماه اکتوبر امسال، گروه داعش مناطق تحت تصرف خود را در سوریه از دست بدهد.
استیفن دی مستورا، نماینده ویژه ملل متحد برای سوریه روز جمعه با بیان این مطلب افزود که با سقوط کامل داعش در سوریه، جامعه جهانی باید تلاش ها برای برگزاری یک انتخابات آزاد و عادلانه را در آن کشور افزایش بدهد.
استیفن دی مستورا گفت: "به نظرم ما شاهد آغاز پایان این جنگ هستیم... باید اطمینان حاصل کنیم که این مرحله، آغاز صلح نیز باشد. و درست همین لحظه، آغاز یک آزمون است."
این مقام ملل متحد افزود که آوردن ثبات در رقه، دیرالزور و ادلب زمانگیر خواهد بود.
آقای دی مستورا همچنین گفت که اگر جامعه جهانی بالای حکومت سوریه فشار وارد کند تا مذاکرات "واقعی" را بپذیرد، امکان برگزاری یک انتخابات "معتبر" در ظرف یک سال وجود دارد.
نماینده ویژه ملل متحد برای سوریه افزود که احتمال زیاد وجود دارد که حکومت سوریه و نیرو های روسی تا پایان ماه جاری میلادی و یا اوایل اکتوبر شهر دیرالزور را از تصرف جنگجویان داعش بیرون سازند.
او گفت که شهر رقه که اکنون در کنترول داعش می باشد، نیز تا پایان ماه اکتوبر توسط نیرو های امریکایی و شورشیان سوری مورد حمایت امریکا تصرف خواهد شد.
دی مستورا گفت که ظهور مجدد داعش در سوریه به نفع هیچ جناح دخیل در جنگ داخلی آن کشور نمی باشد.
به گفته این دیپلومات ملل متحد، روسیه که یکی از حامیان سرسخت حکومت بشارالاسد است، با در نظر داشت تجربه شوروی در افغانستان، در پی "یک استراتیژی خروج" از جنگ سوریه می باشد.
آغاز دور بعدی مذاکرات آستانه در مورد جنگ سوریه
از جانب دیگر، وزارت خارجه قزاقستان می گوید که دور بعدی مذاکرات بین روسیه، ترکیه و ایران در مورد چگونگی پایان دادن به جنگ داخلی سوریه به تاریخ ۱۴ و ۱۵ سپتمبر در آستانه، پایتخت قزاقستان برگزار خواهد شد.
وزارت خارجه قزاقستان با نشر اعلامیه ای افزود که تمرکز این دور مذاکرات، روی اعزام نیرو های روسی، ترکی و ایرانی به سوریه خواهد بود.
در دور های قبلی مذاکرات صلح سوریه در آستانه، تمرکز روی ایجاد مناطق عاری از خشونت در سوریه صورت گرفته بود.
در اعلامیه وزارت خارجه قزاقستان آمده است که مسکو، انقره و تهران در نظر دارند تا در دور بعدی مذاکرات آستانه روی طرح ایجاد مناطق عاری از خشونت در ادلب، حمص و شرق غوطه و همچنین تبادله زندانیان نیز بحث کنند.
برخی دیپلومات های غربی ادعا دارند که روسیه تلاش دارد تا با برگزاری مذاکرات آستانه، مذاکرات صلح سوریه با رهبری ملل متحد را که در آن حکومت سوریه و شورشیان سوری اشتراک دارند، تضعیف کند.