لینک های دسترسی

Breaking News

امریکا امسال به ۸۰ محصل افغان بورسیۀ فلبرایت داد


شماری از فارغان افغان برنامۀ فلبرایت در سفارت افغانستان در واشنگتن دی سی
شماری از فارغان افغان برنامۀ فلبرایت در سفارت افغانستان در واشنگتن دی سی

سفارت ایالات متحدۀ امریکا در کابل برای ۸۰ تن از محصلان افغان که برای سال ۲۰۱۷ شامل برنامۀ فلبرایت شده اند، نشستی را برگزار کرد. از این جمله سه نفر در مقطع دوکتورا و ۷۷ نفر دیگر در مقطع ماستری تحصیلات عالی شان را در پوهنتون‌های ایالات متحده فرا خواهند گرفت.

مایکل مک کینلی سفیر ایالات متحده در افغانستان از آن عده محصلانی که پس از فراغت از تحصیل دوباره به کشورشان بر می‌گردند ستایش کرد. او گفت که به شمول محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان، رئیسان جمهور و صدر اعظمان ۳۳ کشور از برنامۀ فلبرایت فارغ شده اند.

آقای مک کینلی از پیشرفت افغانستان در عرصۀ آموزش در ۱۵ سال گذشته تمجید کرده گفت که هم اکنون ۲۵۰ هزار محصل افغان سرگرم فراگیری درس در موسسات تحصیلات عالی اند.

برنامۀ فلبرایت برای محصلان افغانستان سال ۲۰۰۳ پس از یک وقفۀ ۲۰ ساله از سرگرفته شد و تا کنون ۴۸۵ محصل افغان به شمول ۸۷ زن از طریق این برنامه در پوهنتون‌های امریکایی تحصیل کرده اند. برنامه های ماستری فلبرایت یک یا دوساله بوده اما دورۀ تحصیلی مقطع دوکتورا پنج ساله می‎‌باشد.

فریده مهمند وزیر تحصیلات عالی افغانستان در این نشست از محصلان خواست که هم زمان با تحصیل در ایالات متحده، برای ایجاد فضای تفاهم کوشش کنند.

سفارت ایالات متحده نمی‌گوید که تا کنون چه تعداد محصلان افغان که از طریق برنامۀ فلبرایت برای تحصیل به ایالات متحده اعزام شده بودند، به افغانستان برنگشته اند. اما شماری از فارغان این برنامه می‌گویند که در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ شمار کسانیکه پس از تحصیل به افغانستان بر نمی‌گردند بیشتر شده است،اما ارقام دقیقی از آنان در دست نیست.

XS
SM
MD
LG