جان کری، وزیرخارجه ایالات متحده در کنار مقامات ویتنامی از بیستمین سالگرد احیای روابط بین دو کشور در هنای، پایتخت ویتنام تجلیل به عمل آورد.
این مقام امریکایی ضمن بر شمردن پیشرفت های که در زمینه روابط بین امریکا و ویتنام صورت گرفته گفت که کاری های زیادی هنوز هم برای تقویت روابط دو کشور نیاز است.
جان کری در یک نشست جامعه مدنی بیان داشت که عادی سازی روابط بین ایالات متحده و ویتنام دو دهه را در بر گرفت.
وزیر خارجه امریکا درمورد نگرانی کشورش در قبال رعایت حقوق بشر در ویتنام صریحاً گفت که واشنگتن نزدیکترین همکار کشور هایست که به این ارزش متعهد باقی مانده اند.
آقای کری افزود: "پیشرفت در رعایت حقوق بشر و حاکمیت قانون، پایه و اساس همکاری استراتیژیک عمیق تر و پایدارتر را بین ایالات متحده و ویتنام به وجود خواهد آورد."
با وجود نگرانی ها در مورد وضعیت حقوق بشر در ویتنام، ارزش حجم تجارت بین ایالات متحده و ویتنام در سال گذشته به ۳۶ میلیارد دالر رسید.
تقویت روابط تجارتی
هر دو کشور برای ایجاد توافقنامه تجارتی موسوم به مشارکت کشور های دو طرف اقیانوس آرام تلاش دارند. تحلیلگران به این باور اند که ویتنام می تواند از مزایای گسترده این توافقنامه که شامل ۱۲ کشور خواهد بود، سود ببرد.
جورج پولنگ از مرکز مطالعات بین المللی و استراتیژیک می گوید که ویتنام از توافقنامه مشارکت کشور های دو طرف اقیانوس آرام بیشترین منفعت را بدست می آورد چون نه تنها به بازار های امریکا بلکه به بازار های جاپان و کانادا نیز دسترسی حاصل خواهد کرد.
این در حالیست که چین در حال اعمار جزایر مصنوعی در آب های جنوب آن کشور می باشد. کشور های همسایه چین به شمول ویتنام بر این آب ها ادعای مالکیت دارند.
اما جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده گفت که واشنگتن از ادعای مالکیت هیچ کشوری بر آن آب ها حمایت نمی کند و خواستار حل اختلافات بر اساس قوانین بین المللی می باشد.