روزنامه 'دیلی میل' در شماره دهم ماه اپریل خویش از قول قوماندان قوای ناتو در افغانستان می نویسد که او باورد ندارد که جنگجویان القاعده دوباره به افغانستان سرازیر شوند وبا قوای ائتلاف درگیرشوند.
دیوید پترییس جنرال اردوی امریکا می گوید که القاعده هنوز در افغانستان حضور دارد ولی این حضور به پیمانه قبل نیست زیرا قوه آن در این کشور به تحلیل رفته است.
دیلی میل می نویسد دیوید پترییس درمقر ائتلاف در کابل به خبرنگاران گفته است که جای سوال نیست که القاعده درافغانستان وجود داشته است زیرا هنوز نیز درافغانستان وجود دارد و تخمین می شود که تعداد شان کمتر از یک صد تن باشد. به نوشته روزنامه گفته می شود که ممکن درولایت کنر و نورستان نظر به اراضی صعب العبور پناهگاه های آنها موجود باشد.
روزنامه نوشته پتریس گفته است که عزم ما و شریکان افغان ما اینست تا ما فشار خویش را بالای القاعده حفظ کنیم تا آنها به فکر تأسیس دوباره شان در این سرزمین نیافتند.
دیلی میل به ادامه مطلب می نویسد جنرال پترییس این موضوع را خاطر نشان ساخته است که واقعۀ پیش آمده درمزارشریف طرح انتقال مسؤولیت امنیت را درماه جولای به قوای افغان متأثر نمی سازد.
دیلی میل از قول پتریس می نویسد که او بعد از خروج نیروهای ناتو وامریکا از افغانستان به فکر این خواهد شد که بعد از آن چه کند. او گفت این مناسب نیست که درمورد عهده آینده اش که از وی خواسته خواهد شد چیزې بگوید. جنرال پتریس گفته است که او درحال حاضر متعهد به اینست که جنگ را درین فصل به پیش برد. جنرال پترییس این مطالب را درجریان وداع مارک سیدول نماینده ملکی ناتو بیان داشت.
***
فیلی دات کام درشماره اخیرش می نویسد که خروج از افغانستان ممکن یک قمارباشد. به نظر اکثر تحلیل گران امورسیاسی ستراتیژی امریکا درافغانستان کارگر نمی باشد و آن قدرگزاف تمام می شود که ممکن نیست دوام داده شود. ولی هیچ کس درصدد فرمولی نیست که درصورت خروج از این کشور جلو هرج و مرج را بگیرد.
فیلی دات کام می نویسد این موضع سبب می شود که امریکا به بن بست برسد. براک اوباما رئیس جمهور امریکا وعده کرده است که خروج قوای امریکایی را از افغانستان درتابستان امسال آغاز کند و تا سال ٢٠١۴ آن را تکمیل نماید اما در گفتگو با رهبران افغان و کارشناسان سخن از این به میان نمی آید که هرگاه این کار صورت بگیرد آیا افغانستان دوباره دچار هرج و مرج نخواهد شد.
روزنامه حاکی است تاکنون پلانی به نظر نمی رسد که جلو چنین حالت را بگیرد و طالبان دوباره سرکارنیاید و پاکستان نیزکه دارای سلاح اتمی است بی ثبات نمی شود.