دیمیتری پولایانسکی، معاون اول نماینده دایمی روسیه در ملل متحد میگوید که در حال حاضر، به قدرت رسیدن طالبان "غیر محتمل" به نظر می رسد.
بر اساس گزارش خبرگزاری تاس روسیه، این مقام روسی روز پنجشنبه ۲۹ جولای (هفتم اسد) در یک نشست خبری گفت که مسکو امیدوار است بین دولت افغانستان و گروه طالبان یک روند "دیالوگ ملی" آغاز شود و در نتیجه یک "حکومت وفاق ملی" در افغانستان شکل بگیرد.
آقای پولایانسکی افزود که روسیه آماده است برای آغاز "دیالوگ ملی" بین طرف های درگیر جنگ در افغانستان، به اشکال مختلف، به ویژه از طریق کشورهای ترویکا کمک کند.
در همین حال، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رییس جمهور روسیه برای افغانستان گفت که نشست بعدی ترویکا با اشتراک نمایندگان روسیه، ایالات متحده، چین و پاکستان ماه آینده میلادی در دوحه برگزار می شود.
کشور های عضو ترویکا در نشست های قبلی خود با نشر اعلامیه های مشترک مخالفت شان را با روی کار آمدن دوباره امارت طالبان ابراز کرده بودند.
تنشها میان کابل و اسلامآباد
ضمیر کابلوف افزود که "دلیل اصلی" افزایش اخیر تنشها بین کابل و اسلام آباد "اوضاع سیاسی داخلی" در افغانستان است.
آقای کابلوف مقام های افغان را به "ناکام ماندن" در حفاظت مناطق تحت کنترول شان از تصرف طالبان متهم کرد و گفت که مقامهای افغان تلاش دارند تا بار ملامتی را به دوش دیگران انداخته و همواره پاکستان را یک "سپر بلا" تلقی کنند.
این در حالیست که انتونی بلنکن، وزیر خارجه ایالات متحده یک روز پیش در مصاحبه با روزنامه "تایمز آف اندیا" نفوذ پاکستان بر طالبان را تایید کرد و گفت که پاکستان باید با استفاده از نفوذ اش نگذارد طالبان از راه زور به قدرت برسند.
به دنبال پیشرویهای گروه طالبان در افغانستان که با افزایش خشونتها همراه بوده است، لفاظی ها و تبادله پیام های حاوی لحن شدید در رسانه های اجتماعی بین مقام های افغان و پاکستانی افزایش یافته است.