لینک های دسترسی

Breaking News

آمار کودکان مبتلا به سو تغذی در هلمند دو برابر شده است – گزارش


داکتران بدون مرز از افزایش موارد کودکان مبتلا به سو تغذی در ولایت هلمند ابراز نگرانی کرده و گفته است که در حال حاضر، شمار کودکان مبتلا به این بیماری در این ولایت دو برابر شده است.

این نهاد روز یکشنبه نهم جنوری (۱۹ جدی) به نقل از یکی از داکتران موظف در شفاخانه بست هلمند گفت که با بهبود وضعیت امنیتی، خانواده‌های بیشتری کودکان شان را برای درمان به این شفاخانه انتقال می‌دهند.

داکتر محمد که از ده سال به این‌سو، در شفاخانه بست هلمند کار می‌کند، گفت که در گذشته هر ماه حدود ۲۵۰ کودک مبتلا به سو تغذی را در این شفاخانه درمان می‌کردند، اما حالا این تعداد به ۵۰۰ کودک رسیده است.

آقای محمد افزوده است: "نگرانی اصلی ما اکنون این است که بسترهای مریضان تمام خواهد شد، در حال حاضر، دو نفر از یک خانواده - یک مادر و یک فرزند - روی هر بستر جا داده شده اند."

داکتران بدون مرز به نقل از داکتر محمد افزوده که با افزایش مراجعۀ خانوده‌ها به این شفاخانه، آنان کودکانی را می‌پذیرند که بیماری شان جدی‌تر است. او تاکید کرده که برخی از کودکان مبتلا به سو تغذی را برای درمان به شفاخانه‌های دیگر در هلمند راجع می‌کنند.

داکتران بدون مرز همچنین گفته است که در حال حاضر، نظام صحی در ولایت هلمند در پرتگاه سقوط قرار دارد و بسیاری از باشندگان این ولایت از نقاط دور دست به شفاخانۀ بست در شهر لشکرگاه، مرکز این ولایت مراجعه می‌کنند.

شفاخانه داکتران بدون سرحد در شهر لشکرگاه، بیش از ۱۳۰۰ کارمند دارد و یکی از شفاخانه‌های معیاری در این ولایت و حتا در سطح افغانستان به شمار می‌رود.

این در حالی است که اخیراً داکتران بدون مرز در افغانستان از افزایش موارد سو تغذی کودکان در برخی از ولایات این کشور ابراز نگرانی کرد و گفته است که امسال اوضاع برای کودکان در این کشور بدتر شده است.

این نهاد به تاریخ ۱۹ دسمبر (۲۸ قوس) گفت که سو تغذی حاد و روش‌های نادرست شیردهی در محیط میزبان و هم در محل بود و باش بیجاشدگان داخلی در هرات به عنوان یک موضوع نگران کننده باقی مانده است.

پیش از این صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف) گفته بود که ممکن این بیماری در سال پیش‌رو، جان بیش از یک میلیوک کودک را بگیرد.

یونیسف به تاریخ ۲۸ دسمبر (هفتم جدی) گفت که برای جلوگیری از مرگ و میر کودکان، مردم افغانستان بیشتر از هر زمان دیگر به کمک‌های بشری نیاز دارند.

ملل متحد گفته است که در حال حاضر، بسیاری از خانواده‌ها در فصل زمستان قادر به تامین غذا برای کودکان شان نیستند و ادامۀ این وضعیت باعث نگرانی بسیاری شهروندان افغانستان شده است.

اساس معلومات ملل متحد قرار است در سال ۲۰۲۲ میلادی، دست‌کم یک میلیون کودک مبتلا به سو تغذی را در این کشور درمان کند.

XS
SM
MD
LG