لینک های دسترسی

Breaking News

امریکا از مبارزه مردم ایران برای 'آینده‌ای آزاد و دموکراتیک' حمایت می‌کند - پیلی


تجلیل از چهل و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران در میدان آزادی شهر تهران
تجلیل از چهل و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران در میدان آزادی شهر تهران

ابرام پیلی، معاون نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، با نشر پیام تصویری به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، خطاب به مردم آن کشور گفت که امریکا به حمایت از آنان در مبارزه‌ برای یک آینده "آزاد و دموکراتیک" ادامه خواهد داد.

این مقام ایالات متحده گفته است که جمهوری اسلامی ایران ۴۵ سال قبل بر مبنای ''ترس،‌ خشونت وظلم'' ایجاد شد و عملکرد تهران موجب شده است که ایران نسبت به هر زمان دیگر در انزوای بین الملللی قرار بگیرد.

به گفته پیلی، تخطی آشکار حقوق بشر علیه مخالفان، روزنامه‌نگاران، هنرمندان، و اقلیت‌ها، روزانه در جریان است و این گونه اقدامات فقط ضعف رژیم را برجسته می‌کند.

این دپلومات امریکایی همچنین گفته است که جمهوری اسلامی به جای تامین نیازهای مردم ایران به صرف پول آنان برای گسترش برنامه هسته‌ای عاری از اهداف صلح‌آمیز، دامن‌زدن به بی‌ثباتی در منطقه، ترویج سلاح‌های خطرناک به کشورهایی مانند روسیه، و مختل کردن تجارت بین‌لمللی می‌پردازد.

به گفته پیلی، جمهوری اسلامی به جای ترویج صلح برای ایران و منطقه، آغوش خود را به روی خشونت و فساد در داخل و خارج کشور گشوده است.

او با اشاره به انزوای بی‌سابقه جمهوری اسلامی در صحنه بین‌المللی گفت که مردم ایران در برابر نظامی از خود شجاعت و مقاومت نشان داده‌اند که دست به سانسور، بازداشت، شکنجه، و اعدام می‌زند.

معاون نماینده ویژه امریکا در امور ایران دلیل مهاجرت جوانان ایرانی به خارج کشور، تشکیل خانواده و آغاز کسب و کار در خارج از ایران را ناامیدی آنان نسبت به آینده ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی عنوان کرد.

تنش و منازعه میان تهران و واشنگتن به آغاز انقلاب اسلامی در ایران بر می‌گردد. از آغاز انقلاب اسلامی در ایران، تهران، واشنگتن را متهم به مداخله در از بین بردن حکومت محمد مصدق، صدراعظم پیشین ایران، حمایت از رضا شاه پهلوی، آخرین پادشاه ایران، حمایت از صدام حسین، رییس جمهور پیشین عراق، در جنگ ایران و عراق و حمایت از آنعده از کشور های شرق میانه می کند که با تهران روابط خوب نداشته اند.

ایالات متحده نیز به نوبه خود ایران را به تخطی از حقوق بشر، اقدام در برابر منافع امریکا در کشور‌های شرق میانه و حمایت از گروه‌های تروریستی کرده است.

ریشه تنش و منازعه میان تهران و واشنگتن

پس از روی کار حکومت اسلامی ایران در سال ۱۹۷۸ میلادی، شعار" نه شرق، نه غربی جمهوری اسلامی" روابط این کشور را با جهان تغییر داد. اما پیروزی انقلاب اسلامی به صورت فوری روابط ایران و امریکا را متوقف نکرد.

بین فبروری سال‌های ۱۹۷۹ و نومبر ۱۹۷۹، دو کشور سعی کردند روابط خود را عادی کنند. اما در اکتوبر ۱۹۷۹، زمانی که امریکا به محمد رضا پهلوی، پادشاه مخلوع ایران، اجازه ورود به ایالات متحده را دا تا در آنجا درمان شود،‌ این اقدام رژیم ایران را تحریک کرد و اقدام ایالات متحده را به عنوان بخشی از طرح بزرگتر پنداشت.

به گفته برخی از کارشناسان، رژیم تازه تاسیس جمهوری اسلامی ایران، این اقدام امریکا را به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای حمایت از بازگشت شاه پیشین به قدرت تلقی کرد.

به تعقیب آن، حامیان جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ سفارت امریکا در تهران را محاصره کردند و دپلومات‌ها و کارمندان امریکایی را برای ۴۴۴ روز گروگان گرفتند.

این رویداد موجب شد تا امریکا ایران را دشمن جدیدی در شرق میان بداند. گروگان گیری نه تنها دو کشور را از کار بر روی بهبود روابط باز داشت، بلکه باعث تیرگی بیشتر روابط شد. از آن زمان، تنش و منازعه میان امریکا و ایران تشدید شد و هر دو کشور روابط دپلوماتیک خود را تا حالا قطع کرده اند.

معاون نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران در پایان پیام تصویری خود تاکید کرده است که امریکا به همکاری با شرکای خود به منظور مقابله با حمایت جمهوری اسلامی از تروریزم در سراسر شرق میانه که با صرف پول ایرانیان انجام می‌شود، ادامه خواهد داد...

گروه

XS
SM
MD
LG