دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا روز جمعه۲۹ نومبر (نهم قوس) گزارش داد که درگیریهای شدید جهادیها و گروههای تحت حمایت ترکیه بر ضد نیروهای حکومت سوریه در شهر حلب آن کشور، سبب کشته شدن ۲۵۵ نفر شده است.
این گروه ناظر حقوق بشر گفته است که اکثر کشته شدگان جنگجویان گروههای دخیل در جنگ هستند، اما غیرنظامیان نیز در این درگیریها کشته شده اند. بر اساس گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه، تلفات غیرنظامیان شامل ۲۴ نفری میشود که در حملات هوایی روسیه کشته شدهاند. روسیه از حکومت بشارالاسد، رییس جمهور سوریه، حمایت میکند.
جهادیها و متحدین آن که از حمایت حکومت ترکیه برخورداراند، روز جمعه در حلب، دومین شهر بزرگ سوریه، بر ضد نیروهای حکومتی یک عملیات تهاجمی بزرگ را انجام دادند، حملاتی که در چند سال گذشته، مرگبارترین بوده است.
این حملات در یک زمان حساس در سوریه و منطقه راه اندازی شده است، زیرا در همسایگی سوریه-لبنان- به تازگی آتشبس شکنندهای بین اسراییل و حزبالله صورت گرفته است.
بر اساس گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه، گروههای جهادی و متحدین آن که از حمایت ترکیه برخورداراند، تا روز جمعه بیش از ۵۰ شهرک و قریه را در شمال و شمال غرب سوریه تصرف کردند. این بزرگترین پیشرفتی است که جناحهای ضد حکومت سوریه در سالهای اخیر داشتهاند.
در همین حال، یک مقام امنیتی حکومت سوریه که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که نیروهای تقویتی حکومت به حلب رسیدهاند. این مقام امنیتی سوریه گفت: "جنگها و درگیریهای شدید ادامه دارد، اما به شهر حلب نرسیده است."
جهادیها و گروههای تحت حمایت ترکیه، همسایهٔ سوریه که از گروههای شورشی ضد حکومت بشارالاسد حمایت میکند، در این هفته حملات گستردهٔ غافگیرانهای را بر ضد نیروهای حکومت سوریه را آغاز کردند.
به اساس گزارش رسانههای دولتی سوریه، این گروهها روز جمعه یک لیلیهٔ محصلان در حلب را که زیر کنترول حکومت سوریه قرار دارد، هدف حملات قرار دادند. در اثر این حملات، چهار غیرنظامی کشته شدند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گفته است : "بیش از ۱۴ هزار نفر که تقریباً نیمی از آنها کودکان هستند - به دلیل خشونت آواره شده اند."
در همین حال، عباس عراقچی، وزیر خارجهٔ ایران، با نشر اعلامیهای بار دیگر حمایت قوی تهران را از متحد خود، حکومت بشارالاسد، رییس جمهور سوریه، تکرار کرد.
در این اعلامیه آمده است که عراقچی در یک تماس تیلفونی با بسام الصباغ، همتای سوری خود، بر ادامه حمایت ایران از "حکومت، ملت و اردوی سوریه در مبارزه با تروریزم" تاکید کرد است.
جنگ سوریه پس از آن در سال ۲۰۱۱ میلادی آغاز شد که حکومت بشارالاسد، رییس جمهور آن کشور، تظاهرات مسالمتآمیز ضد حکومتی را با خشونت سرکوب کرد. این جنگ نه تنها پای قدرتهای خارجی، بلکه تندروان اسلامگرا را نیز به سوریه کشانید.
در جنگ داخلی سوریه که قدرتهای خارجی را نیز به خود کشاند، بیش از ۵۰۰ هزار نفر کشته شدند و میلیونها نفر دیگر یا در داخل آن کشور آواره شده و یا مجبور به ترک کشورشان شده اند.
حکومت اسد بخش اعظم کشور را دو باره تصرف کرده و تنها بخشهایی در شمال هممرز با ترکیه در اختیار گروههای مخالف مسلح اند، اما اردوی سوریه به شدت تضعیف شده و به حمایت نظامی روسیه و ایران و همچنین جنگجویان تحت حمایت تهران از لبنان، عراق و سایر کشورها متکی است. روسیه، ایران و حزبالله لبنان در این جنگ از حکومت دمشق حمایت میکنند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی قصر کرملین، روز جمعه وضعیت حلب را "نقض حاکمیت سوریه" خواند. پسکوف از"حکومت سوریه برای برگشت سریع نظم در این منطقه و بازگرداندن نظم قانون اساسی" حمایت کرد.
گروه