ایالات متحده کم از کم ۵۰ متخصص کنترول امراض را به غرب افریقا می فرستد تا گسترش ویروس مرگبار ایبولا را توقف دهند. این بیماری تا کنون جان تقریباً ۹۰۰نفر را گرفته است.
داکتر تام فریدن، رئیس مرکز کنترول و وقایۀ امراض ایالات متحده گفت که هرچند شیوع ایبولا در گوینا، سیرالیون و لایبریا از کنترول خارج شده است، باز هم می شود آن را مهار کرد.
داکتر فریدن گفت که ایالات متحده پاسخگویی خود را تشدید می بخشد و این ۵۰ متخصص را در جریان ۳۰ روز آینده به سه کشور متاثر از ایبولا می فرستد.
آقای فریدن گفت که در حال حاضر از روش سادۀ قدیمی مهار کردن این بیماری استفاده می شود که همانا پیدا کردن بیماران، درمان آنان، تماس بیماران و پیگیری آن، آموزشدهی مردم و کنترول انتان در شفاخانه ها می باشد.
فریدن می گوید که تاثیر شیوع ایبولا بر اجتماع می تواند ویرانگر باشد، چونکه به گفتۀ وی نه تنها اعتماد بر مراقبت صحی را از بین می برد، بلکه تاثیرات بزرگ اجتماعی و اقتصادی بر جامعه نیز دارد.
فریدن افزودکه در بخش هایی از افریقا، برای سالیان متمادی با ایبولا مقابله شد و به بسیار خوبی این بیماری کنترول شد. او گفت که موارد این بیماری باید به سرعت شناسایی و تجرید شود تا از گسترش بیماری جلوگیری شود.
اقدامات آینده برای مقابله با ایبولا
رئیس مرکز کنترول و وقایۀ امراض ایالات متحده می گوید که انکشاف دادن واکسین ضد ایبولا یک راه دور و دراز است و در حال حاضر بهترین روش، متوقف ساختن منبع بیماری در غرب افریقا است.
با اینحال به گفتۀ فریدن مجادله با ایبولا آنقدر هم فوری و سهل نخواهد بود. او انتظار می برد که شاید وضعیت موجود پیش از آنکه رو به بهبود بنهد، وخمیتر نیز شود.
سازمان جهانی صحت می گوید که از ماه مارچ که نخستین مورد بیماری در گوینا کشف شد، تا کنون ۸۸۷ نفر در اثر ابتلا به این بیماری تلف شده است.
فریدن می گوید که داکتر کنت برانتلی که در جریان درمان بیماران مبتلا به ایبولا در افریقا خود مصاب این بیماری شده بود، روز شنبه به ایالات متحده منتقل شد.
همچنان ننسی ریتبول، دومین کارمند صحی امریکایی که در لایبریا به این بیماری مبتلا شده است، قرار است روز سه شنبه به ایالات متحده منتقل گردد.
باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده گفته است که مقامات امریکایی وضعیت را بسیار جدی گرفته اند. او گفت که به محض شیوع هرگونه مرض دارای تاثیرات قابل ملاحظه در جهان، مرکز کنترول و وقایۀ امراض ایالات متحده در مفاهمه با سازمان جهانی صحت و سایر نهاد ها تلاش می کند که بدان پاسخ مناسب بدهد.
آقای اوباما گفت که مقامات امریکایی اهتمامات لازم را در جریان سفر مقامات افریقایی به واشنگتن رویدست گرفته اند.
رهبران حدود ۵۰ کشور افریقایی در نشست سه روزۀ ایالات متحده – افریقا در واشنگتن شرکت کرده اند. رهبران سیرالیون و لایبریا به خاطر بحران ایبولا در کشور های شان، در این نشست اشتراک نکردند.
سازمان جهانی صحت کمک ۱۰۰ میلیون دالری را به سه کشور متاثر از ایبولا اعلام کرد که در برگیرندۀ تقویت اقدامات کنترولی و پاسخگویی به این آفت می باشد.
سخنگوی سازمان جهانی صحت می گوید که برای مهار کردن این بیماری در غرب افریقا کم از کم به ۶۰۰ متخصص نیاز است.
از آغاز شیوع ایبولا در غرب افریقا تا کنون حدود ۲۴۰۰ رضاکار کمیته بین المللی صلیب سرخ در سه کشور سرگرم امداد رسانی اند.