اعتراض کنندگان در شهر بغداد، پایتخت عراق، صبح پنجشنبه ۲۰ جولای (۲۹ سرطان) سفارت سویدن را به آتشکشیدند.
این در حالی است که مقامات سویدنی گردهمایی را در استکهلم، پایتخت سویدن، در خارج از سفارت عراق اجازه داده اند، جاییکه سازماندهندگان این گردهمایی میخواهند امروز نسخهای از قرآن و پرچم عراق را به آتش بکشند.
عراقیها از این اقدام در سویدن به خشم آمده اند و حامیان مقتدی الصدر، رهبر مذهبی عراق، تظاهراتی در بغداد را راه اندازی کردند. برخی از اعتراض کنندگان نسخههایی از قرآن و تصاویر پدر مقتدی الصدر را بلند کرده بودند.
حسن احمد، یکی از اعتراضکنندگان گفت که "ما امروز اینجا گرد هم آمده ایم تا سوختاندن نسخهٔ قرآن را که همه در مورد محبت و ایمان است، تقبیح کنیم. ما از حکومت سویدن و عراق میخواهیم تا این گونهٔ اقدامات را پایان دهند."
یک اعتراضکنندهٔ دیگر گفت: "ما تا صبح منتظر نماندیم، صبح وقت داخل سفارت شدیم و آنرا به آتشکشیدیم."
وزارت خارجهٔ سویدن گفت که سفارت این کشور در بغداد پس از حادثهٔ آتشسوزی مصوون است. این وزارت افزود: "مقامات عراقی مسوول حفاظت از ماموریتهای دپلوماتیک و کارمندان آن اند و حملات بر سفارتخانهها و دپلوماتها تخطی جدی از کنوانسیون ویانا است."
مسوولین از درگیریها میان مظاهرهکنندگان و نیروهای امنیتی عراقی نیز خبر داده اند. تا حال واضح نیست که در زمان حمله کارمندان سفارت سویدن در محل کار شان حضور داشتند یا نه.
پیش از این، سلوان مومیکا، مرد ۳۷ ساله که چند سال پیش از عراق به سویدن مهاجرت کرده بود، به تاریخ ۲۸ جون در نخستین روز عید قربان تحت تدابیر شدید امنیتی، در مقابل بزرگترین مسجد استکهلم، یک نسخهٔ قرآن را به آتش کشید.
مومیکا سپس به یک رونامهٔ سویدنی گفت: "در ۱۰ روز دیگر، پرچم عراق و نسخهٔ دیگری از قرآن را در مقابل سفارت عراق در استکهلم به آتش خواهم کشید."
مقامات سویدنی گفته اند که سلوان مومیکا گردهمایی امروزی را نیز در استکهلم سازماندهی کرده است.
پس از آن حادثه، کشورهای اسلامی، به شمول سازمان همکاری اسلامی، این اقدام سویدن و سوختاندن نسخهٔ قرآن را تقبیح کرده و خواهان توقف این روند شدند.
وزارت خارجهٔ عراق حمله بر سفارت سویدن را تقبیح کرده و خواهان شناسایی عاملین آن شده است.