لینک های دسترسی

Breaking News

وزیر دفاع اسراییل به اردو: برای خروج فلسطینیان از غزه آماده شوید


اسراییل کتز، وزیر دفاع اسراییل روز پنجشنبه ششم فبروری (۱۸ دلو) گفت که به اردوی این کشور دستور داده تا برنامه‌هایی را برای شماری زیادی از فلسطینی‌ها آماده کند تا از طریق مرزهای زمینی، مسیرهای آبی و هوایی نوار غزه را ترک کنند.

کتز طرح دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده مبنی بر جابجایی ساکنان غزه به سایر کشورها را "برنامۀ جسورانه" خوانده و از آن استقبال کرده است.

رییس جمهور ایالات متحده روز سه‌شنبه چهارم فبروری (۱۶ دلو) گفت که پس از جابجایی فلسطینی‌ها از نوار غزه به سایر کشور‌ها،‌ ایالات متحده کنترول نوار غزه را به دست خواهد گرفت و آن را از لحاظ اقتصادی توسعه خواهد داد، اقدامی که پالیسی چندین دهه‌ای ایالات متحده در مقابل منازعه اسراییل و فلسطین را دگرگون خواهد کرد.

تصرف مستقیم غزه توسط ایالات متحده برخلاف پالیسی دیرینه واشنگتن و بسیاری از کشورهای جهان است، زیرا غزه به عنوان بخشی از یک دولت آیندۀ فلسطینی در کنار کرانه غربی اشغالی در نظر گرفته شده است.

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل ناوقت روز چهارشنبه به فاکس نیوز گفت که فلسطینی‌ها می‌توانند غزه را در حالی که بازسازی می‌شود، ترک کنند و سپس برگردند.

نتنیاهو گفت: "این یک ایدۀ قابل توجه است و من فکر می‌کنم که باید واقعاً دنبال شود، بررسی شود، تعقیب شود و انجام شود، زیرا به نظر من آیندۀ متفاوتی را برای همه ایجاد خواهد کرد."

پیشنهاد ترمپ با انتقادات گسترده ای، از جمله سازمان ملل متحد روبرو شده است.

استیفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که هرگونه جابجایی اجباری "معادل پاکسازی قومی" است.

انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد در یک سخنرانی گفت: "در جستجوی راه‌های حل‌، ما نباید مشکل را بدتر کنیم. این مهم است که بر اساس قانون بین المللی وفادار باشیم. این مهم است تا از هر نوع پاکسازی قومی جلوگیری شود."

ولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه گفت که اخراج مردم از غزهٔ تحت اشغال اسراییل غیرقانونی است.

ترک در یک بیانیه گفت: " طوریکه محکمۀ بین‌المللی عدالت نیز اخیراً دوباره تاکید کرده است، حق تعیین سرنوشت خود یک اصل اساسی حقوق بین‌المللی است و باید توسط تمام دولت‌ها محافظت شود. هرگونه انتقال اجباری یا اخراج مردم از قلمرو اشغال شده به شدت ممنوع است."

فرانک والتر اشتاین مایر، رییس جمهور آلمان روز چهارشنبه گفت که پیشنهاد ترمپ "نگرانی عمیق حتا وحشت برای برخی ایجاد می‌کند" و "تحت قوانین بین‌المللی غیرقابل قبول" خواهد بود.

اتحادیهٔ ۲۲ عضوی عرب گفت که پلان ترمپ "نماینده یک دستور العمل برای بی ثباتی" است و چشم انداز دولت فلسطینی را پیشرفت نخواهد داد.

کییر ستارمر، صدراعظم بریتانیا روز چهارشنبه گفت: "به آنها (فلسطینی‌های ساکن غزه) باید اجازه داده شود تا به خانه بروند. به آنها باید اجازه داده شود تا بازسازی کنند، و ما باید در آن بازسازی و یک راه حل دو دولت (اسراییلی – فلسطینی) با آنها باشیم."

امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه و عبدالفتاح السیسی، رییس جمهور مصر، پس از یک مکالمهٔ تلیفونی گفتند که هر گونهٔ "بیجا شدن اجباری" فلسطینی‌‌ها از غزه یا کرانهٔ غربی "غیرقابل پذیرش" خواهد بود.

بر اساس بیانیهٔ ریاست جمهوری فرانسه، این دو رهبر گفتند که بیجا شدن فلسطینی‌ها "تخطی جدی از قوانین بین‌المللی" و یک مانع در مقابل راه حل دو دولت (فلسطینی و اسراییلی) و یک قدرت عمدهٔ "بی‌ثبات کننده" برای مصر و اردن خواهد بود.

حتا قبل از اینکه ترمپ خواستار مالکیت غزه توسط ایالات متحده شود، مصر و اردن در روزهای اخیر پیشنهاد او را مبنی بر انتقال جمعیت فلسطینی غزه به کشورهای خود رد کرده بودند.

وزارت خارجۀ مصر با نشر بیانیه‌ای بر ضرورت بازسازی غزه "بدون انتقال فلسطینی‌ها از نوار غزه" تاکید کرده است.

آسترالیا، چین، آلمان، آیرلند، روسیه، عربستان سعودی و اسپانیا همه پیشنهاد ترمپ را رد کرده و از راه حل دو دولت (اسراییلی و فلسطینی) حمایت کرده اند.

محمود عباس، رییس ادارهٔ خودگردان فلسطین از سازمان ملل متحد خواستار "محافظت از مردم فلسطین و حقوق مسلم آنها" شد و گفت که آنچه ترمپ می‌خواهد انجام دهد "نقض جدی قوانین بین‌المللی" خواهد بود.

حماس گفته است که پیشنهاد ترمپ به غزه "سبب ایجاد هرج و مرج و تنش در منطقه می‌شود و به جای اینکه اشغالگر صهیونیستی را در قبال جنایت نسل کشی و بیجاشدن‌ها پاسخگو قرار دهد، به آنان پاداش داده می‌شود نه مجازات".

عملیات نظامی اسراییل بر نوار غزه که پس از حملات حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد، این باریکه را تقریباً به صورت کامل ویران کرده است. به گفتۀ مقام‌های اسراییلی، حماس در این حمله حدود ۱۲۰۰ نفر را کشته و کم و بیش ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

نظامیان اسراییلی در انتقامجویی از حملات حماس، در بیش از ۱۵ ماه گذشته غزه را آماج حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داده اند که به گفتۀ مقام‌های فلسطینی، تا اکنون بیش از ۴۷۵۰۰ نفر کشته برجا گذاشته و اکثر کشته شدگان غیرنظامیان، به ویژه زنان و کودکان، اند.

گروه

XS
SM
MD
LG