لینک های دسترسی

Breaking News

ارتباط باکتریای مفید معده با خلق و خوی انسان


آرشیف: تحقیقات تازه نشان می دهد که در پهلوی یوگا، پروبیوتیک نیز تاثیر مثبت بر اضطراب و افسردگی دارد

تحقیقات تازه نشان می دهد که پروبیوتیک که به باکتریای "مفید" نیز مسمی است و به هضمیت کمک کند، ممکن برای کاهش علایم افسردگی نیز موثر واقع گردد.

یافته های تحقیق تازه نشان می دهد که آنچه در معده رخ می دهد، بر مغز انسان نیز اثر گذار است.

حدود بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ نوع باکتریا در معدۀ انسان موجود است و بسیاری از این باکتریا ها از یک سو به هضمیت کمک می کند و از سوی دیگر فعالیت معده و روده ها را مناسب می سازد.

متخصصین می گویند که برخی از این باکتریا ها پروتینی را تولید می کنند که با مغز در ارتباط است.

فلورای روده نه تنها نقش مهمی را در قسمت تنظیم پاسخ طبیعی هضم معده دارد، بلکه به گفتۀ دانشمندان شواهد نشان می دهد که باکتریای معده قادر است تا بر خلق و خوی انسان ها نیز تاثیرگذار باشد.

پرمسیل بیرسک، متخصص امراض معده و روده در پوهنتون مک ماستر کانادا، در مورد ارتباط باکتریا با مغز تحقیق می کند، می گوید که بین ۴۰ تا ۹۰ در صد مردم که با اختلال و ناراحتی روده مواجه اند، در عین حال با علایم اضطراب و افسردگی نیز مواجه اند.

تیم پژوهشی که توسط بیرسک رهبری می گردد، پیشنهاد می کند که باکتریا های معده خود می توانند بر خلق و خوی انسان های تاثیر گذار باشند.

تحقیقات ابتدایی که ۴۴ بیماران را که اختلال و ناراحتی روده دست و پنجه نرم می کنند، همچنین از اضطراب و افسردگی متوسط نیز رنج برده اند. برای نیم از این بیماران پروبیوتیک که باکتریای مفید است، توصیه گردید و نیم باقی ماندۀ بیماران قرص ها دارومانند یا placebo داده شد. بیماران تحت تحقیق برای ۱۰ هفته، مورد پژوهش قرار داشتند.

آقای بیرسک در مورد گفت "آنچه دریافتیم این است که آنعده از بیماران که قرص واقعی پروبیوتیک را گرفتند، وضیعت معدۀ آنان بهبود یافت، اما در عین حال میزان افسردگی آنان نیز کاهش یافت. معنی اش این است که خلق و خوی آنان بهبود یافت و این موضوع به تصورات مغزی ارتباط دارد".

در آغاز این تحقیق، پژوهشگران سطح اضطراب و افسردگی بیماران را درجه بندی کردند. علاوه بر آن، پژوهشگران با استفاده از تکنالوژی جدید، از مغز بیماران تصویر برداری کردند ساختار مغز آنان را در جریان اوقات خوشی و بد خلقی مشاهده کنند.

پس از گذشت شش هفته، مشاهده شد که ۶۴ در صد بیماران که برای شان پروبیوتیک تجویز شده است، از وضیعت بهتر روانی برخوردار اند.

علاوه بر آن، تصاویر که برای بار دوم از مغز بیماران تحت تحقیق برداشته شد، نشان داد که این بیماران در وضیعت بهتر قرار گرفته اند.

آقای بیرسک گفته است که به منظور اطمینان قطعی، نیاز است تا تحقیقات بیشتر در این مورد صورت بگیرد.

نتایج این تحقیق در ژورنال موسوم به Gastroenterology نشر شده است.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG